Svet

Dennis Rodman: še ena žrtev Kim Džong Una?

N.J.
19. 1. 2014, 10.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Dennis Rodman, ki je nedavno obiskal Severno Korejo in s tem dodobra razburil javnost, je odšel na zdravljenje odvisnosti od alkohola, je potrdil njegov agent.

Reuters

Dennis Rodman naj bi se že dlje časa boril z odvisnostjo od alkohola, po vrnitvi v ZDA iz Severne Koreje pa je očitno spoznal, da težavam ni več kos sam in zato se je osločil za strokovno pomoč. Darren Prince, njegov agent, ni želel izdat, v katerem centru se nahaja zvezdnik in niti, koliko časa bo na zdravljenju. 

Reuters

Preberite več: Ob vrnitvi iz Severne Koreje se je zlomil vpričo vseh ... 

Nočna mora Rodmana

Rodman, ki se je pred kratkim mudil v Severni Koreji, kjer je tamkajšnjega voditelja Kim Džong Una zabaval za njegov rojstni dan, se je ob vrnitvi domov opravičil za svoj 'izlet'. Nanj so bili jezni tudi košarkarji, ki jih je peljal s seboj na tekmo, saj naj ne bi vedeli, da gredo tja v bistvu zabavati spornega voditelja. Od vrnitve naj bi se utapjal v alkoholu zaradi prevelikega pritiska javnosti. "Kar naj bi bilo zgodovinskega in simboličnega pomena, se je obrnilo v nočno moro," je dogodke komentiral Prince. "Dennis Rodman se je z obiska vrnil v slabem stanju.  Je osramočen, žalosten, obžaluje dogodke in vse slabo, kar je povzročil s svojimi besedami." Na 52-letnika so med drugim pritiskali, ker Kim Džong Una ni skušal prepričati, da bizpustil Kennetha Baea, ameriškega misionarja z zdravstvenimi težavami, ki so ga v Severni Koreji zaprli zaradi domnevnega 'protidržavnega delovanja'.

Reuters