Svet

Brez nog in rok, a vseeno plava z morskimi psi

M.J.
9. 9. 2013, 12.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nick Vujičić je dosegel svoje sanje. V Singapurju je plaval v akvariju z morskimi psi. Čeprav nima ne rok ne nog, je Nick je odličen plavalec, saj deska, se potaplja, sedaj pa je stopil še korak dalje. Eden izmed najbolj znanih svetovnim motivatorjev, Nick Vujičič, ki se je rodil brez rok in nog, je ponovno šokiral svet.

Reuters

Čeprav je slišati neverjetno je Nick stopil še korak dlje in se v singapurskem vodnem parku potapljal z morskimi psi. ''Ko se je Nick rodil, smo mislili, da mu življenje ne bo naklonjeno in da bo stalno odvisen od drugih. Toda temu ni tako. Naš največji strah je izginil, on pa je postal nezaustavljiv. Dela stvari, za katere si ne bi mogli niti misliti,'' je dejal njegov oče Borislav Vujičić.

Reuters
Nick je postal slaven s pomočjo Youtuba, njegove motivacijske govore pa si je ogledalo že okoli pet milijonov ljudi.

Nick je postal slaven s pomočjo Youtuba, njegove motivacijske govore pa si je ogledalo že okoli pet milijonov ljudi. Trenutno je Nick na azijski turneji. ''V življenju sem se naučil, da če nečesa ne moreš dobiti, poskušaj to omogočiti drugi osebi,'' je dejal Nick.

Reuters
''V življenju sem se naučil, da če nečesa ne moreš dobiti, poskušaj to omogočiti drugi osebi,'' je dejal Nick.

 Nick Vujičić se je rodil v Brisbaneu v Avstraliji. Rojene je bil z redkim sindromom tetra-amelia, torej brez rok in nog. Nick ima tako zgolj torzo in stopalno ne levi strani, s pomočjo katerega drži ravnotežje in upravlja s predmeti. Je tudi poročen in pred nedavnim je dobil sina.