Svet

Otroka dojila kar med vožnjo na mopedu

S.R.
4. 9. 2013, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mame so včasih res kar preveč zaposlene, a kar je preveč, je pa preveč. Neko mamo v kitajskem mestu Yuzhou je namreč nedavno ustavila policija, ker je je 18-mesečnega sina dojila kar na mopedu. In to med vožnjo.

Huffington post
Dojila je kar na mopedu!

Mlada mama naj bi po poročilih policije z mopedom vijugala sem in tja. Vzrok nevarne vožnje pa je bil na dlani: v rokah je držala 18-mecečenga sina in ga med vožnjo dojila. Z eno roko je nato držala otroka, z drugo pa krmilo mopeda.

Policisti so jo ustavili, preden bi lahko povzročila nesrečo. Policijski predstavnik za odnose z javnostjo je povedal, da je ženska ''ogrožala svoje življenje, življenje njenega sina ter življenja vseh ostalih udeležencev v cestnem prometu''. Policija ji je po tem, ko so jo ustavili zagrozila, da ji bodo v primeru, da s početjem nadaljuje zasegli moped.

Neimenovana Kitajka pa na žalost ni prva, ki so jo zalotili pri tovrstnem početju. Leta 2008 je policija tako ustavila 29-letno Catherine Donkers iz Detroita, ki je med vožnjo avtomobila dojila hčerko. Poleg tega pa sploh ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja.

Februarja 2009 je policija v Ohiu ustavila Genine Compton, ker je med vožnjo ne samo dojila, temveč tudi govorila po telefonu. Otroku naj bi glavo naslonila kar na volan, kar bi bilo v primeru prometne nesreče bržkone usodno. Mame so včasih res preveč zaposlene…

Huffington post