Svet

Nebotičnik 'topi' okoliške avtomobile

M.J.
3. 9. 2013, 14.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Novi nebotičnik v Londonu, znan tudi kot 'Walkie Talkie' odbija svetlobo, topi dele avtomobilov, parkiranih v bližnji ulici, so prepričani lastniki vozil.

Zajem zaslonske slike

Nebotičnik, visok 37 nadstropij, v ulici Fenchurch trenutno obnavljajo, domneva pa se, da odbija svetlobo, katera uničuje okoliška vozila. Voznik Martin Lindsay je v četrtek v tej ulici parkiral svojega jaguarja. In ko se je vrnil po dveh urah, je našel določene dele avtomobila pregrete, vključujoč tudi vzvratno ogledalo.

Zajem zaslonske slike

Ko je videl nastalo škodo, Lindsay ni mogel verjeti svojim očem. Izvajalci del na nebotičniku so se za nastalo škodo opravičili in poravnali stroške popravila. 'Hodil sem po ulici in videl fotografa, kako slika. Vprašal sem ga, kaj se dogaja?'' Ta pa je odgovoril:'' Ste videli ta avtomobil? Lastnik ne bo srečen!'' Lindsay je na vetrobranskem steklu našel sporočilo, naj se javi izvajalcu del na zgradbi.

Zajem zaslonske slike

 ''Zavedamo se, da odbijajoča svetloba lahko poškoduje vozila. Zato smo že ukinili tri parkirna mesta, na katera svetloba pada,'' je dejal predstavnik mestnih oblasti.