Svet

Razmesarili in pojedli kraljičinega laboda!

M.V.
23. 8. 2013, 15.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kraljica Elizabeta je zelo navezana na svoje živali, zato jo je novica, da je nekdo v Berkshiru mesarsko razmesaril njenega laboda, močno razburila.

Reuters

Razmesarjeno žival so predstavniki dobrodelne živalske organizacije Swan Lifeline našli ob reki v bližini kraljičinega doma v kraju Berkshire na jugu Anglije. Nekdo je kraljičinega laboda barbarsko razmesaril, zažgal in ga odrl. Pri organizaciji sklepajo, da ga je kasneje spekel in pojedel. "Kdorkoli je to storil, je vedel, kaj dela. Najbrž se je tega lotil zato, ker je hotel priti do mesa. Iz kože ga je dal spretno in vešče, predvidevamo, da ga je spekel in pojedel kar na licu mesta, na prenosnem žaru," je razložila zgrožena predstavnica organizacije, Wendy Hermon.

Kdorkoli je to storil, je vedel, kaj dela. Najbrž se je tega lotil zato, ker je hotel priti do mesa. 

 

 

Kako so laboda ubili, še ni znano. Lahko so ga ustrelili, ali celo pretepli do smrti. »Slabo mi je bilo, ko sem videla mrtvo žival in zgražam se nad dejstvom, da obstajajo ljudje, ki so zmožni tega,« je še povedala Hermonova. Incident zdaj preiskuje policija,  kraljevi divji labodi grbci so namreč v lasti kraljeve družine in njihov uboj velja za kaznivo dejanje.