Svet

Drveči vlak zadel človeka

S.R.
20. 8. 2013, 10.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tole je pa zagotovo manjši čudež. V mestu Michigan City v ameriški zvezni državi Indiana je vlak pri 177-ih kilometrih na uro zadel moškega, ki pa je nesrečo preživel.

Thinkstock
Vlak je 22-letnika zadel s hitrostjo 177 kilometrov na uro.

Vse skupaj se je pripetilo v petek, 16. avgusta. 22-letni Darrly See se je okoli 11:30 sprehajal po progi, v ušesih pa je imel slušalke z očitno precej glasno glasbo, zato ni slišal vlaka, ki je pripeljal po tirih.

Strojevodja je večkrat zatrobil, a See ga ni slišal, zato je začel zavirati na vso moč, a je mladeniča vseeno zadel s hitrostjo 177 kilometrov na uro. See-ja je odneslo šest metrov stran od vlaka, snel pa se mu je tudi eden izmed čevlje, ki so ga, verjeli ali ne, kasneje našli kar 45 metrov od kraja nesreče.

22-letnika so odpeljali v bolnišnico, kjer pa so ugotovili, da hujših poškodb nima. Lokalni policist John Boyd, ki je bil eden prvih na kraju nesreč je za medije povedal, da v 20-ih letih kariere še ni slišal, da bi kdo preživel trčenje z vlakom pri tako veliki hitrosti. Vse skupaj je še bolj neverjetno zato, ker je vlak Darrlyja zadel praktično neposredno.

See je bil sicer ob prihodu policije pri zavesti, a se nesreče ni spomnil, niti se ni spomnil, da je hodil po progi.

Boyd je povedal, da je bil See dovolj priseben in zgovoren, da nikdar ne bi pomislili, da ga ja je ravnokar zbil drveči vlak. Darrly je sicer utrpel poškodbe medenice, lažje poškodbe vratu, zlomil pa si je tudi roko. Nobena od poškodb ni bila smrtno nevarna, 22-letnik, ki je skoraj čudežno preživel nesrečo, pa si bo povsem opomogel. See-ja je pred gotovo smrtjo bržkone rešil izbočen sprednji del vlaka, zaradi katerega je do stika med vlakom in človekom prišlo pod kotom. Nekaj sile pri trku se je zato izgubilo, 22-letnika pa je odbilo od vlaka.