Svet

Mama in hči izginili, oče se je obesil!

T.P.
13. 8. 2013, 16.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mama in njena 19-letna hčerka sta brez sledu izginili po tistem, ko se je mama glasno sprla s svojim možem. Dekleti policija neuspešno išče, on pa je storil samomor.

Mati in hči

V malem mestecu Rossillon so minuli vikend vendarle izbrali misico regije, čeprav med 11 kandidatkami ni bilo 19-letne Allison Benitez, ki bi tudi morala tekmovati.

Allison (19) in njena mama Marie-Josée (53) sta namreč brez sledu izginili 14. julija letos. Le starejša hčerka je tistega dne z maminega mobitela dobila sporočilo, da je morala sprejeti težko odločitev in da se z Allison selita v Toulouse. Preiskovalci pravijo, da ni nobenih dokazov, da je to poslala prav ona.

Od tedaj ju poleg policije neuspešno iščejo tudi sorodniki in prijatelji. Oba mobitela sta izključena, na bančnih računih pa ni zabeležena nobena transakcija.

Ker mu ni odgovarjala na telefonske pozive, je na vrata družinske hiše potrkal Allisonin prijatelj, vendar ga je oče izginulega dekleta mirno odslovil, rekoč, da sta dekleti krenili v Toulouse, da je z njima vse v redu in da sta enostavno izključili mobitele. Očetov odgovor ni pomiril Allisoninega prijatelja, zato je izginotje drage prijateljice prijavil policiji. 

Allisonin oče, 50-letni Francisco Benitez, pripadnik francoske tujske legije, postaja glavni osumljenec. Zadnji je namreč videl obe dekleti, pred tem pa sta se z ženo skregala.

Živel je dvojno življenje

Tri tedne po izginotju hčerke in žene so v ponedeljek, 5. avgusta 2013 Francisca Beniteza našli obešenega v lokalni vojašnici v Perpignanu. Le dan prej je novinarki Paris Matcha brez velikih besed predal USB s fotografijami ljubljene hčerke ter iPad. »Ljudje, ki me poznajo, zelo dobro vedo, da je Allison moje življenje,« je solznih oči rekel novinarki. V kasneje objavljenem videoposnetku je zagotavljal, da nima nič z izginotjem hčerke in žene. Po tistem, ko so na stranišču kasarne našli njegovo truplo (njegova glava je bila pokrita s črno ruto), so na dan začele prihajati neverjetne podrobnosti.

Tudi njegova prejšnja je izginila

Oče in mama sta se pred izginotjem deklet skregala, francoski legionar pa je očitno več let živel dvojno življenje. Policija je ugotovila, da je imel le dobri dve uri pred samomorom dolg telefonski pogovor s svojo ljubico, ki živi le uro stran od Perpignana. Podrobnosti pogovora niso znane, vendar pa je v tem času prišla na dan še ena podrobnost, ki je šokirala javnost. Leta 2004 je v mestu, ki je oddaljeno od Perpignana samo dve uri in pol, na enak način izginila 28-letna mama štirih otrok, Brazilka Simone De Oliveira Alves. Nesrečna ženska je bila več let v zvezi s 50-letnim legionarjem, v trenutku izginotja pa je bila z njim noseča. Francescu se tudi takrat ni zdelo pomembno prijaviti izginotje brazilske natakarice, o kateri je preiskovalcem kasneje rekel, da sta se sprla in da mu je z SMS-om sporočila samo, da odhaja in da se ne bo več vrnila. Njenega telesa niso nikdar našli, ker pa niso zbrali dovolj dokazov o domnevnem zločinu, so preiskavo zaključili.

Številni so prepričani, da je Francesco prav s samomorom in črno ruto na obrazu potrdil svojo krivdo. Policija in preiskovalci še vedno tavajo v temi.

Ju je ubil?
19-letna Allison