Svet

V Dobrovniku praznik vina in perecof

STA / A.M.
10. 8. 2013, 08.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Dobrovniku danes pripravljajo praznik vina in perecof. V pokušino bo vzorce vina ponudilo devet vinogradnikov iz okolice in Hrvaške, za razstavo slanega kvašenega peciva, značilnega za lokalno okolje, pa se bo potrudilo osem gospodinj.

Reuters

Praznik vina in perecof organizirajo Zavod za okolje in turizem Dobrovnik, Društvo vinogradnikov Dobrovnik in Občina Dobrovnik, prireditev pa se začne ob 13. uri v kulturnem domu Dobrovnik.

Začenja se s pokušino vina in razstavo perecof, ob 14. uri vinarji načrtujejo podelitev priznanj za prekmurskega prvaka, uro kasneje pa se začnejo mednarodne vinogradniške igre. Na slednjih sodelujejo tudi ekipe s Hrvaške in Madžarske, je STA povedala Elizabeta Horvat iz Zavoda za okolje in turizem Dobrovnik.

Organizatorji ob 17. uri pripravljajo še kronanje prekmurske vinske kraljice Tamare Casar, ki je že bila izbrana v okviru razpisa.

Perece gospodinje pripravljajo iz kvašenega testa, spletenega v krogu, ki ga jedo kot prigrizek, dobri pa so tudi z bogračem, je povedala Horvatova.