Svet

Slavnega igralca izpustili iz zapora

S.R.
6. 4. 2013, 11.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Wesley Snipes je zopet svoboden. No, vsaj do neke mere. Igralca so namreč izpustili i zapora, a bo moral še nekaj mesecev preživeti v hišnem zaporu.

Reuters
Wesley je trenutno v hišnem priporu, a bo kmalu spet povsem svoboden.

Portal TMZ je izvedel, da so Snipesa, ki je bil zaradi utaje davkov v zaporu od 7. decembra leta 2010 izpustili že 2. aprila, a so ga takoj premestili v hišni zapor, kjer bo moral ostati do 19. julija letos.

50-letnega Snipesa so leta 2008 spoznali za krivega utaje davkov med leti 1999 in 2001. V tem času naj bi igralec, ki ga poznamo predvsem po naslovni vlogi v trilogiji Blade davčno upravo oškodoval za kar sedem milijonov dolarjev. Čeprav je Snipes med obravnavo plačal vse davčne obveznosti za nazaj, sodišče ni imelo milosti. Leta 2010 je sodišče zavrnilo še zadnjo pritožbo in igralec je moral v zapor. V zvezni kaznilnici McKean v Pensilvaniji je kazen prestajal z okoli 290 drugimi zaporniki.

No, sedaj je Wesley v hišnem priporu, svoj 51. rojstni dan 31. julija pa bo lahko že praznoval na kot popolnoma svoboden človek. Upajmo, da je zaporno kazen prestal brez večjih posledic, ter da se sedaj lahko nadejamo še kakšnega njegovega dobrega filma. Filmi 57 potnik, Blade in Umetnost vojne brez markantnega mojstra borilnih veščin Wesleyja Snipsa pač ne bi bili isti. Skoraj gotovo pa bomo Wesleyja videli v tretjih Plačancih (Expendables 3), saj ga je Stallone kot enega največjih zvezdnikov akcijskih filmov v ekipi želel že od prvega dela, a zaradi sojenja in zaporne kazni to pač ni bilo mogoče.

Wesley, uživaj svobodo in plačuj davke!