Svet

Papež ob zaključku leta še verjame v dobro

STA
31. 12. 2012, 21.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Papež Benedikt XVI. je s silvestrsko mašo zaključil leto 2012 in dejal, da čeprav je šlo za težko leto, polno smrti in nepravičnosti v svetu, je zmagala dobrota. To pa je bilo težko opaziti, ko so slabe novice - smrti, nasilje in nepravičnost - delale več hrupa kot dobro, je menil v baziliki svetega Petra v Vatikanu.

To pa je bilo težko opaziti, ko so slabe novice - smrti, nasilje in nepravičnost - "delale več hrupa kot dobro", je menil v baziliki svetega Petra v Vatikanu. Preteklo leto je bilo tudi za papeža polno vzponov in padcev, navaja ameriška tiskovna agencija AP. Med uspehe zagotovo lahko pripiše obisk v Mehiki in na Kubi, kjer so ga verniki pozdravili v sto tisočih, medtem ko ga je tudi osebno zelo prizadela afera "Vatileaks", uhajanje skrivnosti Vatikana medijem in javnosti.

Za glavnega krivca v tej aferi je bil spoznan njegov osebni majordom Paolo Gabrielle, ki je bil za izdajanje državnih skrivnosti Vatikana tudi obsojen na 18 mesecev hišnega zapora. Papež se ga je sicer v predbožičnem času usmilil in ga pomilostil.

Tudi sicer je Benedikt XVI. prepričan, da si je treba vzeti čas za meditacijo, refleksijo in molitev. Vse to človeku pomaga pri "zdravljenju od neizogibnih ran, ki jih prinaša vsakodnevno življenje", je še dejal papež, kot poroča AP.