Vremenska napoved

Spet grozi pozeba, mraz bo še vztrajal. Kje bo najhuje?

D.K.
20. 4. 2024, 18.14
Posodobljeno: 20. 4. 2024, 18.57
Deli članek:

Tudi nedeljsko jutro bo ponekod postreglo s temperaturami pod ničlo. Obstaja nevarnost pozebe.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Zvečer bo sprva še nastalo nekaj ploh. Ponoči se bo delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo v severozahodni in severni Sloveniji od -3 do -1, drugod povečini od 0 do 2, ob morju pa okoli 5 °C. V nedeljo bo sprva delno jasno, čez dan pa zmerno do pretežno oblačno. Popoldne lahko predvsem na zahodu nastane kakšna ploha. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 12, na Primorskem do 16 °C, so zapisali na straneh Agencije RS za okolje, kjer so za severozahod in severovzhod države zaradi mraza izdali tudi rumeno opozorilo. 

Neurje.si
Napoved možnosti mraza lahko preverite po urah na karti Neujre.si. Podatki so za nedeljo ob 5.00.

Na straneh Neurje.si pa so pripravili napoved možnosti mraza, ki jo lahko preverite po urah na karti na njihovi spletni strani, kjer izberete parameter “Mraz”. Tudi v prihodnjih dneh bo situacija zelo podobna, saj bo hladen zrak še vztrajal, še napovedujejo.

Kot pa pravijo vremenoslovci pri Agenciji RS za okolje bo v ponedeljek sprva precej jasno, zjutraj bo marsikje možna slana. Čez dan se bo oblačnost povečala. Zvečer bo na zahodu že začelo rahlo deževati. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. V torek bo oblačno in deževno. Še bo vetrovno. V sredo bo pretežno oblačno, predvsem dopoldne bo občasno še deževalo.