1440 kosov lesa

Na licitaciji lesa v Gornji Radgoni večinoma ponudba hrasta

A.S./STA
13. 2. 2024, 19.00
Deli članek:

Podjetje Gozdarstvo Gornja Radgona v partnerstvu s Pomurskim sejmom tudi letos, drugo leto zapored, organizira licitacijo lesa. Na prostoru sejmišča so zbrali 1440 kosov lesa v skupni količini okoli 1290 kubičnih metrov. Večinoma je v ponudbi hrast, sicer pa tudi druge drevesne vrste. Ponudbe kupcev zbirajo do 28. februarja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

"Količine so glede na lani podvojene. Les so na licitacijo pripeljali lastniki iz severovzhoda Slovenije," je za STA povedal direktor podjetja Gozdarstvo Gornja Radgona Stanko Rojko.

V prihodnjih dneh tako na ogledih lesa pričakuje evropske kupce, ki lahko ponudbe oddajo do 28. februarja; ta dan bo nato sledilo odpiranje ponudb. Dan odprtih vrat licitacije bo 8. marca, ko bodo javno znani rezultati licitacije, je povedal Rojko.

Poleg hrasta na licitaciji ponujajo tudi hlodovino drugih drevesnih vrst, med drugim hlodovino bora, kleka, macesna, hruške, slive, oreha, jesena, lipe, češnje in les črnega topola. Lani so na licitaciji prodali več kot 90 odstotkov ponujenega lesa.

Medtem se je na licitaciji vrednejših sortimentov lesa na Koroškem, 18. po vrsti, oddajanje in odpiranje ponudb zaključilo, trenutno obdelujejo podatke, rezultati pa bodo znani na dan odprtih vrat licitacije, ki bo 27. februarja. Na tej licitaciji je bilo letos v ponudbi 6850 hlodov oz. 7150 kubičnih metrov lesa, kar je po količini druga največja licitacija na Koroškem doslej.