Preiskava se nadaljuje

20-letni Slovenec, ki je grozil s terorističnim napadom, odkorakal na prostost

R.T.
21. 10. 2023, 16.54
Posodobljeno: 21. 10. 2023, 16.54
Deli članek:

20-letniku, ki je bil vpleten v enega od dveh četrtkovih incidentov, ki so razburkali slovensko javnost, so odpravili ukrep pridržanja.

Marko Vavpotič
Fotografija je simbolična.

Spomnimo, ob napetem ozračju in povečani stopnji nevarnosti terorizma pri nas, kar je v prvi vrsti posledica geopolitičnih razmer na Bližnjem vzhodu, sta se v Sloveniji v četrtek odvila dva incidenta, bolj ali manj povezana z nevarnostjo terorizma. Če sta 35-letni Slovenec in 37-letni Maročan, ki sta zakuhala dramo v azilnem domu na ljubljanskem Viču, po policijskem postopku odkorakala na prostost oziroma so policisti enega od njiju pridržali do iztreznitve, pa se je drugače godilo 20-letnemu Slovencu. Slednji se je v postopku znašel zaradi dogajanja, povezanega s shodom za podporo Palestini, ki je v četrtek popoldne potekal na Trgu republike v Ljubljani.

Policija je 20-letnika zaradi grožnje s terorističnim dejanjem pridržala. Prejeli so namreč prijavo, da so organizatorji shoda že pred shodom prejeli pisne grožnje o izvedbi terorističnega napada na samem shodu. Policisti so na včerajšnji novinarski konferenci pojasnili, da zaradi interesa preiskave več informacij ne morejo razkriti. V teku je namreč predkazenski postopek. So pa navedli, da mladenič doslej še ni bil obravnavan za kazniva dejanja.

20-letnik je od takrat že odkorakal na prostost, saj zanj ni bil odrejen pripor. Pridržanje je bilo »po opravljenih preiskovalnih dejanjih za osebo odpravljeno,« so nam danes potrdili na PU Ljubljana. Dodali so, da kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.