Pozitivna zgodba

FOTO: Koroški dom upokojencev navdušil s posvojitvijo zavrženega mucka

P.K.
27. 7. 2023, 12.15
Posodobljeno: 27. 7. 2023, 12.50
Deli članek:

Dom sv. Eme v Šentjanžu pri Dravogradu, ki je najmanjši dom starejših - v njem prebiva 21 stanovalcev -, je ganil s svojo potezo.

Facebook
Lucky boy oz. Srečko je našel topel dom.

Spletno javnost je pritegnila vest, da je Dom sv. Eme v Šentjanžu pri Dravogradu pred dobrim tednom posvojil malega mucka, ki se je zatekel k eni od hiš omenjenega koroškega kraja. Društvo proti mučenju živali (DPMŽ) Koroške je zaradi te njihove odločitve več kot navdušeno.

Gre za samčka, ki so mu upokojenci nadeli ime Lucky boy ali Srečko.

Društvo je ob tem izrazilo, da je pomembno, "da je stanovalcem domov za starejše omogočen tudi stik z živalmi, ker so konstante, ki v hitro spreminjajočem se življenju, ljudem krajšajo čas, jih nasmejijo, jim dajejo občutek varnosti. Največjega pomena pa je dotik živali, ki opogumlja in osrečuje. Živali pomagajo premagovati družbeno izoliranost in vzpodbujajo socialne stike, prinašajo lahkotnost, ljubeznivost in dajejo občutek neogroženosti. Zaslužijo si javno pohvalo in zahvalo," so njihove besede.

To pa je prikupna fotografija, ki izkazuje srečo stanovalcev doma zaradi živalice in zadovoljstvo mucka v svojem novem domu, kjer bo imel več kot dovolj naročij in rok za crkljanje.