Neverjetna zgodba

VIDEO: Iz parkiranega BMW-ja Celjanke reševale ujetega mačka

P.K.
12. 7. 2023, 14.10
Deli članek:

Na parkirišču nakupovalnega centra Citycenter v Celju je prišlo do nenavadnega incidenta, v katerega je bil vpleten maček.

Facebook
Mucek je dobro. Sicer je vidno utrujen in nekoliko dehidriran, a bo zanj poskrbela Mačja hiša in bo hitro spet pri sebi.

Mačja hiša, celjski zavod za oskrbo mačk in osveščanje, je danes na družbenih omrežjih širila urgentno sporočilo, s katerim je iskala lastnika črnega vozila znamke BMW, ki je bil od včeraj parkiran na parkirišču nakupovalnega centra.

Mimoidoči so zaznali, da iz njegove bližine prihajajo "čudni" zvoki. Izkazalo se je, da je slišati mjavkanje mačjega mladiča, ki je bil ujet pod pokrov motorja, najverjetneje že od prejšnjega dne. Ni nenavadno, da se mačke zavlečejo k motorju, saj rade raziskujejo, iščejo zavetišče, se skrivajo ali igrajo. Še posebej se tja rade zatečejo v zimskem času, ko je pod pokrovom prijetno toplo, sploh po tem, ko je bil avto v pogonu.

Srečen konec

Rešiti so ga (po)skušale tri prostovoljke Mačje hiše, a do živalice, brez, da se poseže v vozilo, niso mogle. Za pomoč so prosile gasilce in policijo, a so jim ti odvrnili, da v avto ne smejo poseči - ga denimo na silo odpreti-, zato so se odločile, da bodo poiskale lastnika in ga prosile, naj pohiti k svojemu avtomobilu in ga odpre. To so storile preko družbenih omrežij, kar je obrodilo sadove, saj so že popoldne javile, da je moški prispel in so lahko odprli pokrov motorja, pod katerim se je skrival mucek. Z njim je vse v redu. Malo je sicer dehidriran in utrujen, ampak bo po njihovih besedah povsem okreval.