Groza v Pattayi

FOTO: Pogrešanega nemškega poslovneža našli razkosanega v zamrzovalniku

R.T.
12. 7. 2023, 13.46
Posodobljeno: 12. 7. 2023, 14.00
Deli članek:

Razvpit primer pogrešanega nemškega nepremičninskega posrednika na Tajskem dobiva epilog. 62-letnika so našli mrtvega, tajska policija pa je v povezavi s primerom aretirala dva nemška državljana.

Profimedia
Hans-Peter Mack

Zle slutnje so se uresničile. Iskalna akcija za 62-letnim Hans-Petrom Mackom, razvpitim nemškim poslovnežem, ki je s tajsko soprogo živel v letovišču Pattaya, se je zaključila z grozljivim razkritjem.

Nepremičninski posrednik Mack je bil pogrešan od 4. julija. Tistega dne je bil s 24-letno soprogo Pirayo Boonmak zmenjen za kosilo, a se ob dogovorjeni uri v restavraciji ni pojavil, prav tako se ni odzival na njene klice. Pozneje ji je prek telefonskega sporočila javil, da jo bo poklical nazaj. To se ni zgodilo. Ob približno 22. uri je nato prejela še eno sporočilo, v katerem je navedel, da je še vedno s stranko. Za tajske medije je pojasnila še, da ji Mack v njunem petletnem razmerju niti enkrat ni poslal telefonskega sporočila. Njegova družina se je za pomoč pri iskanju nemudoma obrnila na javnost, pri čemer so za koristne informacije ponudili kar 77.000 evrov nagrade.

Profimedia
Mackov avtomobil so v nedeljo našli na parkirišču pred enim od stanovanjskih blokov.

Macka so nazadnje videli v Pattayi, ko je sedel v svojem mercedesu. Slednjega so v nedeljo našli na parkirišču stanovanjskega bloka v predmestju letovišča. V noči na torek so njegove posmrtne ostanke našli v vrečki za smeti v zamrzovalniku v eni od tamkajšnjih hiš. Ob truplu so našli še baterijsko motorko, škarje za obrezovanje žive meje in zavitke plastične folije. Policija je ugotovila tudi, da je z Mackovega bančnega računa izginila velika količina denarja. Pojasnili so, da so se do lokacije njegovega trupla prebili s pomočjo posnetkov nadzornih kamer, a več podrobnosti niso razkrili.

Tajska policija je v povezavi s primerom aretirala dva nemška državljana, ki jo sumijo, da sta Macka umorila, njegovo truplo razkosala in posmrtne ostanke skrila v zamrzovalnik.

Profimedia
Mackova 24-letna soproga Piraya Boonmak.

Profimedia
Tajska policija je aretirala dva nemška državljana, ki sta osumljena umora.

Profimedia
Aretacija drugega osumljenca.

Profimedia
Tajska policija je aretirala dva nemška državljana, ki sta osumljena umora.