Ubogi maček

Še eno grobo zanemarjanje, zaščitniki živali na nogah

P.K.
27. 4. 2023, 17.30
Posodobljeno: 27. 4. 2023, 17.38
Deli članek:

Zavod Muri sporoča, da je s svojo oskrbo sprejel odraslega muca, močno podhranjenega in z oteklino na gobčku. Oskrbeli so ga, mu med drugim zagotovili antiparazitike in kvalitetno hrano, česar je bil do zdaj prikrajšan.

Facebook
Ubožček!

Žalostno mačkovo zgodbo so pospremili z opozorili, da če "bi veljal zakon, ki je bil že najmanj trikrat predlagan, bi bil ta muc čipiran in točno bi se vedelo, kateri kmet/posameznik je njegov lastnik. Za svojo malomarnost bi bil kaznovan in v prihodnje bi dobro premislil, če je na dvorišču res potrebno imeti xy mačk," so dejali in dodali, da namesto tega "danes beremo novice, da so bili kaplja čez rob, ki je kmete prisilila v stavko, ravno predlogi za večjo zaščito hišnih živali, ki pa jih smatrajo za ponižujoče. Ponižujoče je umirati na obroke in pri tem navkljub koristi, ki jo dajejo muce na kmetijah, doživljati takšno nespoštovanje," so izjavili in dodali, da sicer nimajo nič proti stavki, a da bi bil po vseh teh letih čas, da se tudi za živali zagotovi spoštljivo ravnanje.

Njihove besede je opazila tudi zaščitnica živali in glasbenica Jadranka Juras in jim prikimala: "Točno tako! Ponižujoče je, da se moramo sploh pogovarjati o tem ali izboljšati zakon o zaščiti živali ali ne! In ponižujoče je zavedanje, da živimo med ljudmi, ki so proti izboljšanju zakona o zaščiti živali. Gandhi je zapisal, da o veličini naroda in o njegovi moralni razvitosti lahko sodimo po tem, kakšen je njegov odnos do živali. Kje smo, torej," je zapisala na Facebooku.