Pozitivna zgodba

VIDEO: Primorka zaradi burje v stiski, poglejte, kako ji je pomagal mimoidoči

P.K.
4. 3. 2023, 09.30
Posodobljeno: 4. 3. 2023, 09.53
Deli članek:

Burja, ki pozimi piha na severnem delu Primorske, je bila prejšnje dni res intenzivna. Zaradi nje so bile večje težave v prometu, odkrivala je strehe, prevernila pa je tudi tri tovornjake.

Facebook
Boris steče na pomoč.

Ko na Vipavskem piha močna burja, celinski veter, ki prihaja iz notranjosti in se po pobočjih Gore, Čavna in Nanosa v sunkih spušča v dolino, je treba biti previden, saj lahko njeni sunki presegajo hitro 200 kilometrov na uro.

Tudi hoja na prostem je lahko ob takih vremenskih pogojih velik izziv. Najprej zato, ker obstaja nevarnost, da pešca zadene kakšen predmet, ki ga burja prenaša, lahko pa te tudi prevrne, če je sunek dovolj močen. Očitno je bilo tako v primeru domačinke, ki se je s psičko odpravila ven.

Prijazen domačin je pomagal

Tako je pihalo, da je morala psa vzeti v roke in se prijeti za ulično svetilko. Na posnetku, ki so ga zabeležile kamere Goriškega muzeja, ki ima tam svoje prostore, je videti tudi, kako si je ženska z roko prekrila obraz, morda zato, ker ji (ne)kaj padlo v oči.

Kaj se dogaja, je opazil mimoidoči in ji nemudoma pomagal. "Močna burja je včeraj zagodla sprehajalki s psičkom, a ju je na srečo opazil Boris Slokar, ki skrbi za bližnje depoje, in je s pomočjo mimoidočih poskrbel, da sta se lastnica in kuža srečno vrnila domov. Akcija uspela. Konec dober, vse dobro," so spročili iz Goriškega muzeja. Epilog, ki (p)ogreje srce.