Nedopustno

Ljubljančanka že dve leti čaka, da ji bo zobozdravnik pozdravil zobe

P.K.
12. 1. 2023, 17.05
Posodobljeno: 12. 1. 2023, 17.21
Deli članek:

Tatjana P. je na Facebooku sporočila, da se je tako kot številni ostali Slovenci, znašla v nezavidljivi zdravstveni zagati.

STA
Pacientka se je obrnila na Zastopnika pacientovih pravic.

Po njenih besedah že dve leti čaka, da jo bodo (od)rešili težav z zobmi. Pomoč je iskala pri svojem zobozdravniku v enem od ljubljanskih zdravstvenih domov.

Trpela je zaradi bolečin, ki so izvirale iz korenine zoba. Zobozdravnik jo je pregledal in ji domnevno odvrnil, da je zdravil ne bo, ker da bi moral iz zoba odstraniti prevleke, da bi videl pravo stanje.

To se je zgodilo

Ker bolečine samo od sebe niso popustile, je Ljubljančanka vztrajala pri odstranitvi, a termina za obravnavo pri njem ni in ni dobila. »Po letu in pol naročanja in odpovedi terminov; baje zaradi bolezni zobozdravnika, je prevleke končno odstranil,« je povedala, pri čemer se je izkazalo, da je nezdravljen zob povzročil škodo še na sosednjih zobeh, zaradi česar ju je bilo potrebno izpuliti.

»Pred štirimi meseci je zobozdravnik šele na moje vztrajanje, pričel z zdravljenjem in dal v korenino obolelega zoba zdravilo, kjer je še vedno. Praksa naročanja in odpovedovanja terminov se nadaljuje. Jaz z nezaščitenimi, pobrušenimi zobmi težko jem in govorim,« je razburjena.

Obrnila se je tudi na Zastopnika pacientovih pravic, ki jo je napotil k direktorici zdravstvenega doma, ki pa se ji na pritožbo v zvezi z obravnavo, do zdaj še ni oglasila.

Facebook
Njena zgodba