Spet so se spravili nad njo

Te so besede Nike Kovač 'desničarjem', ki jo zmerjajo, ker še nima izpita za avto

P.K.
18. 10. 2022, 15.28
Posodobljeno: 18. 10. 2022, 15.50
Deli članek:

Nika Kovač, aktivistka in direktorica Inštituta 8. marec, je v TV oddaji Ena na ena povedala, da ji do sedaj še ni uspelo opraviti vozniškega izpita. Devetkrat je to že poskušala, a ni šlo, poleg tega pa se je tudi trikrat zaletela, je razkrila v intervjuju.

Bobo
Kovačeva jim je povedala svoje.

Po teh priznanjih so se nanjo predvsem na družbenih omrežjih spravili predstavniki desnih političnih vrst. Danes se je odzvala na njihove besede in jim sporočila, da jo žalitve in zmerjanja, ker je večkrat padla pri opravljanju izpita za avto, celo zabavajo.

“O šibkostih se mi zdi pomembno govoriti. Priznavati napake. Se občasno smejati svoji nesposobnosti. In na koncu predvsem biti samo človek. Človek, ki si odpušča. Se ima rad. In se ne jemlje pretirano resno. Neoliberalna družba nas nenehno sili v ideal perfekcije. Vzljubiti svoje šibkosti in si jih dovoliti imeti - pa je lahko majhen korak k uporu," so besede, ki jim jih je namenila.

V zadnjem intervjuju za našo medijsko hišo je sicer o pritiskih povedala: "Moje delo, delo našega inštituta, gre marsikomu v nos in to kažejo na različne, tudi zelo sprevržene načine. Občasno take, da moram na policijo oddajati kazenske prijave."