BREZ SRAMU

Sramota! Med grozljivim požarom družini ukradli avto

Ž.K.
22. 7. 2022, 15.24
Posodobljeno: 22. 7. 2022, 15.30
Deli članek:

Med tem ko celotna Slovenija že več dni diha s prebivalci Krasa, gasilci in ljudmi, ki jim pomagajo, so se nekateri odločili dokazati, da nimajo v sebi niti kančka človečnosti.

Bobo
Požar v bližini Kostanjevice na Krasu.

V času ognjene vojne na Krasu se sirene oglašajo vsak dan. Prebivalci zaselkov Kostanjevica, Klanec, Sela, Hudi Log, Miren in ostalih so morali že večkrat zapustiti svoje domove, saj se je ogenj nevarno približal hišam. K sreči je ogenj ob izdatnih naporih gasilcev hišam zaenkrat prizanesel. A česar človeku ne stori narava, mu lahko prizadane le predstavnik iste vrste.

Na socialnih omrežjih smo zasledili zapis, katerega avtor je trdil, so med tem, ko je potekala evakuacija v enem od zaelkov okradli nekaj hiš odtujenih naj bi bilo več avtomobilov. Šli so po sledeh zapisa in ugotovili, da k sreči resnica ni tako huda. Kolegi iz Primorskih novic so potrdili, da naj bi v času požara res prišlo do odtujitve avtomobila. Govorili so tudi z očividko, ki naj bi videla, kako so avto znamke Volkswagen odpeljali. Kot so nam kasneje potrdili na policiji, je lastnik avtomobila v avtu pustil ključe in neznana oseba, je avto odpeljala. Med prebivalci Krasa je slišati, da naj bi šlo za dve osebi, ki naj bi ob tem prerezali še nekaj cevi oziroma odtujili še nekaj kablov, zgodbe domačinov se v tem delu razlikujejo.

Kot nam je pojasnila tiskovna predstavnica Generalne policijske uprave Maja Ciperle Adelšič, so na območju PU Koper zabeležili odtujitev vozila Volkswagen polo. Prav tako drži, da je lastnik v vozilu pustil ključe, naj do odtujitve ne bi prišlo med evauacijo, ampak je bila družina ob dogodku doma. Ob te je predstavnica policije zatrdila, da je na Krasu poskrbljeno za varnost pred nepridipravi in da so na območju požara, tudi v času evakuacije tako uniformirani policisti, kot policisti v civilu, ki skrbijo za varnost premoženja.

Trenutno naj bi bili poleg policistov PU Koper in PU Nova gorica na področju požarov še pripadniki letalskih enot, prometne policije, specialnih enot in kriminalistične policije.,… »Na območju požarov so vsi policisti, ki lahko pomagajo.«, nam je dejala Maja Ciperle Adlešič in zagotovila, da se ljudje počutijo varno in da je njihovo premoženje varovano tudi ko zapustijo dom zaradi nevarnosti požara.