TIK TOK VOJNA

Komu je uspelo bolje: SDS ali Inštitutu 8. marec?

Ž.K.
22. 7. 2022, 13.18
Posodobljeno: 22. 7. 2022, 13.50
Deli članek:

SDS je v zadnjih dneh zagnala kampanjo na socialnem omrežju TIK TOK, ki je ponekod naletela nasmeh, drugod posmeh. Dobila pa je tudi svoj odgovor, ki so ga pripravili v Inštitutu 8. marec. Se nam obeta TIK TOK vojna?

twitter
Med stranko SDS in Inštitutom 8. marec se odvija prava vojna.

Stranka SDS je v zadnjih dneh posnela nekaj zabanvnih video posnetkov, ki jih je delila svojimi oboiževalci preko socialnega omrežja TIK TOK, ki ga uporablja predvsem mlajša populacija. V prvem lahko vidimo poslance in poslanke SDS, z opisom, da povprečen obiskovalec TIK TOKA najbrž ne pozna niti treh, na koncu pa se, kot deus ex machina prikaže Janez Janša, s pripsom, da ga zagotovo poznajo vsi.

Iz posnetka so se ponorčevali pri nevladni organizaciji Inštitut 8. marec, kjer so pripravili spodnjo verzijo videa 

A poslabšanje odnosv med stranko SDS in Inštitutom 8. marec je te dni preseglo otroško igračkanje na socilanih omrežjih. Ker so člani stranke SDS, poslanci in poslanke, pričeli sistematično lagati, da je za težave z oskrbo vode na obali kriv Inštitut in referendum  za vode, ki so ga sprožili, je Nika Kovač včeraj napovedala, da bodo pravno ukrepali. "Nižje očitno ne gre. Sprožili in peljali bomo pravne postopke proti poslancem stranke SDS," je dejala na današnji tiskovni konferenci.