Predsednik stranke Resni.ca

Stevanović na obisk k predsedniku Pahorju: predlagal bo odstop vlade

J.P.
3. 10. 2021, 18.08
Posodobljeno: 3. 10. 2021, 20.37
Deli članek:

Za torek, ko bodo oči cele Evrope uprte v Slovenijo, je napovedan nov protest.

Primož Lavre
Zoran Stevanovič na sredinem shodu nasprotnikov PCT, cepljenja in oblasti.

Po tistem, ko je bil za torek, 5. oktobra, "ko bodo zaradi vrha EU (gre za vrh EU-Zahodni Balkan, ko se bodo voditelji držav zbrali na neformalni delovni večerji) oči cele Evrope uprte v Slovenijo", napovedan nov protest nasprotnikov pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani), je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor na sestanek povabil predsednika stranke Resni.ca Zorana Stevanovića. Sestanek bo jutri dopoldne v predsedniški palači.

Kot so sporočili iz "državljanskega gibanja" Resni.ca, bo Stevanović Pahorju predlagal, da pozove vlado k odstopu ter odpravi obvezujočih ukrepov. Sledile naj bi predčasne volitve.

V uradu predsednika so ob tem pojasnili le, da je Pahor obljubil dialog in da bo tej obljubi sledil. Spomnili so še, da je predsednik v preteklosti nekatere protestnike že sprejel in jim prisluhnil.

Stevanović po družabnih omrežjih ljudi vabi na proteste; v sredo se je ta sprevrgel v blokado cest, policija pa je uporabila vodni top in solzivec.

Na napoved se je na družbenem omrežju Twitter že odzval premier Janez Janša, ki je ocenil, da je tako "govoril Mussolini pred pohodom na Rim". "Posledice so znane," je dodal po poročanju STA.