Špela Cimerman

FOTO: Slovensko diplomatko na Hrvaškem zalotili s prepovedanim ulovom, vse bo aretirala

R.T.
10. 8. 2021, 10.03
Posodobljeno: 10. 8. 2021, 13.15
Deli članek:

Odgovarja, da ima dovoljenje. In da je tik pred tem, da dobi hrvaško državljanstvo.

Facebook
Špela Cimerman

V času hrvaškega pridruževanja Evropski uniji je Špela Cimerman vodila pogajanja za področje notranjih zadev, med letoma 2009 in 2014 pa je bila slovenska diplomatka na Hrvaškem, poroča hrvaški portal Morski.hr.

Strasti do podvodnega ribolova ne skriva. Vse lepo in prav, če se 5. avgusta ne bi pohvalila z ulovom iz hrvaških voda, ki je sicer prepovedan.

Ribolov kirnj je na Hrvaškem prepovedan med 1. julijem in 31. avgustom, poroča omenjeni spletni portal. Ko so jo na to opozorili na družabnih omrežjih, je odgovorila z "od*ebi in ne se*i". Na tem mestu velja omeniti, da je predsednica podjetja Sea Spirit Adria, ki se ukvarja z jadranjem, podvodnim ribolovom, plavanjem in jogo.

Cimermanova je nadalje pojasnila, da ima dovoljenje in pravico sponzorirati svoje delo – kot je dejala, lahko na dan na ta način ulovi do pet kilogramov.

Za omenjeni spletni portal je pojasnila, da gre za pet let staro fotografijo in da ni več diplomatka, kruh si služi v Somaliji. Da je v vojski Združenih narodov, je dejala, in tik pred tem, da dobi hrvaško državljanstvo. "Srce mi joče za to zemljo. Šla bom na naslednje parlamentarne volitve v Republiki Hrvaški. In vse bom aretirala. Ves organiziran kriminal," je še dejala, a ni razkrila, na koga cilja, saj da je protiobveščevalka, ki dela za Združene narode in Nato.