Kdaj bo konec veselja za ljubitelje dežja?

Deklarirani pluviofil brez zadržkov o idealnem vremenu

C.E.
24. 5. 2021, 12.39
Posodobljeno: 24. 5. 2021, 14.23
Deli članek:

Dežne kapljice ohranjajo vrhunsko formo. Še dan ali dva bodo močile že povsem razmočeno grudo.

Profimedia
Fotografija je simbolična
Popoldne in v noči na torek lahko reke močneje narastejo, predvsem posamezne reke v severozahodni Sloveniji pa se lahko tudi razlijejo. Tudi drugod bodo številne manjše reke dosegle veliko vodnatost, ob lokalnih nalivih pa bodo hitro naraščali tudi hudourniški vodotoki.

V sivem ponedeljku se padavine le še krepijo. Do poldneva se bodo od jugozahoda razširile na vso državo. V južnih delih Slovenije bodo popoldne za hipec prenehale, zato pa bodo še večje veselje dobile na severozahodu, kjer je v zadnjih dneh najbolj pogosto deževalo. V teh krajih bo občasno tudi močenje deževalo.

Torek bo še bolj aprilskega značaja. V prvem, temnejšem delu torka bo nastalo nekaj ploh in neviht, do jutra pa se bo ozračje umirilo. Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v notranjosti Slovenije se bodo še pojavljale krajevne padavine, predvsem plohe. Jutranje temperature bodo od 8 do 14, najvišje dnevne od 15 do 22 stopinj Celzija.

Trenutne vremenske razmere kar kličejo, da za mnenje povprašamo vsestranskega radijskega voditelja Tonyja Carterja, ki ga lahko slišite na Aktualu, Veseljaku in tudi na Radiu Krka. "Saj je že znano, da sem radijski vampir, ki se skriva pred soncem, zato mi, kot deklariranemu pluviofilu (ljubitelju dežja), ustreza vse, kar ni sonce. Torej sneg, dež, babje pšeno, ivje, toča, žled, zmrzal... Če bi mene vprašali, bi bilo leto sestavljeno iz 75 odstotkov snega in 25 odstotkov dežja! Še dobro, da mene nihče nič ne vpraša..." Pa se le moti, vsaj glede zadnjega izrečenega stavka. 

Sicer pa vremenoslovci na Agenciji za okolje od srede napovedujejo nekaj več sonca in, nekateri kar ne bodo mogli verjeti, tudi nekaj suhih dni z nekoliko višjimi temperaturami.