Trendi

V teh dveh regijah kmalu nazaj v šolo?

G.G.
1. 2. 2021, 11.40
Posodobljeno: 1. 2. 2021, 12.56
Deli članek:

Vlada bo v sredo med drugim tuhtala, kako bo potekalo šolanje v naslednjem tednu. Predsednik vlade Janez Janša je minuli teden dejal, da upoštevajo tako »statične« podatke, ki jih imajo o število okužb v torek, upoštevali pa naj bi tudi trende.

Vlada Republike Slovenije
Zasavje in obalno-kraška regija sta že v ali na meji z rdečo fazo.

Prva vladna govornica za covid-19 Maja Bratuša, ki ima podatke o stanju okuženih v državi v malem prstu, je predstavila regijsko epidemiološko sliko. Najboljša je še vedno na Koroškem, kjer so že nekaj dni v oranžni fazi, kamor pa jih v praksi lahko postavi le vlada, ko bosta na nivoju države dosežena oba kriterija. Pod 1000 mora biti tako sedemdnevno število okužb kot število hospitaliziranih. Trenutno je prva številka pri 1213, druga 1069.

V zadnjih dneh se je izboljšalo stanje tudi v obeh regijah, v katerih so se otroci prvega triletja po enem tednu vrnili k šolanju na daljavo. V obalno-kraški je sedemdnevna incidenca na meji med črno in rdečo fazo, v Zasavju pa je že nižje, že v rdeči fazi. V zadnjih dneh se rahlo poslabšuje stanje le v podravski in savinjski regiji.