Sin novinarke RTV Slovenija

FOTO: "Predsednik vlade, moja mama Eugenija Carl ni prostitutka!"

R.T.
9. 5. 2020, 20.27
Posodobljeno: 9. 5. 2020, 20.49
Deli članek:

Gre za sina novinarke Eugenije Carl, ki je premierja Janeza Janšo odškodninsko tožila zaradi tvita.

Facebook
"Predsednik vlade, moja mama Eugenija Carl ni prostitutka!," je zapisal ob fotografiji.

Spomnimo:

Novinarka in urednica Radiotelevizije Slovenija Mojca Šetinc Pašek je 1. julija 2016 vložila odškodninsko tožbo, z njo pa zahtevala plačilo odškodnine, ker ji je po njenem Janez Janša povzročil duševne bolečine z zapisom na Twitterju 21. marca 2016, v katerem je njo in novinarko Eugenijo Carl označil za odsluženi prostitutki in med drugim zapisal, da na "neki Facebook strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C. in Mojce P. Š."  Potem ko je Višje sodišče v Celju decembra 2018 potrdilo odločitev Okrajnega sodišča v Velenju, da mora Janša Šetinc Paškovi plačati 6000 evrov odškodnine, je ta vložil zahtevo za revizijo na vrhovno sodišče. Vrhovno sodišče je ugodilo zahtevi in sodbo spremenilo tako, da se njen tožbeni zahtevek za plačilo odškodnine v višini 6000 evrov z obrestmi zavrne. Novinarka je napovedala pritožbo na ustavno sodišče.

M24
Eugenija Carl

Janšo je odškodninsko tožila tudi Carlova, obe novinarki pa sta ga zaradi tvita tožili tudi kazensko. V kazenskem postopku je celjsko okrožno sodišče Janšo novembra 2018 nepravnomočno obsodilo na tri mesece enotne pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta, sodbo pa je celjsko višje sodišče lani razveljavilo in jo vrnilo v novo sojenje.

Na protestih tudi sin Carlove, to je sporočil predsedniku vlade

Včerajšnjih protivladnih protestov pa se je udeležil tudi sin Eugenije Carl. Na družbeno omrežje Facebook je objavil svojo fotografijo, na kateri ga lahko vidimo pred državnim zborom s kirurško masko na obrazu. Fotografijo je delil v Skupino podpore Ivanu Galetu, ki šteje že več kot 70 tisoč članov. Ob tem je zapisal: "Predsednik vlade, moja mama Eugenija Carl ni prostitutka!" Fotografijo je v manj kot v 24 urah všečkalo nekaj manj kot devet tisoč ljudi, številni pa so Kočevarju tudi v komentarjih izrazili podporo.