Blagoslovljena voda, spoved, ...

Kot Jelko Kacin je presenečen, kako natančno so pripravljena navodila za bogoslužje

G.G.
29. 4. 2020, 12.38
Posodobljeno: 29. 4. 2020, 12.44
Deli članek:

Katolike zagotovo zelo zanima, kako bo ta zlovešči virus spremenil bogoslužja, ki se bodo začela v ponedeljek.

Profimedia
Zaradi nevarnosti koronavirusa tak način ne bo šlo.

Slovenska škofovska konferenca (SŠK) je včeraj objavila, cerkve s ponedeljkom ponovno odpirajo vrata, omogočajo udeležbo vernikov pri svetih mašah in drugih bogoslužjih.

2Pogoji za udeležbo vernikov pri sveti maši bodo razkuževanje rok pred vstopom v cerkev ter obvezna nošnja mask,« so zapisali pri SŠK, podrobnejša navodila, v katerih bodo zapisana določila za prejem zakramentov (sveta spoved, krst, poroka, bolniško maziljenje) pa bodo objavljena v četrtek.

Vseprisotni vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin pa je že prebral navodila, ki jih je SŠK poslala vladi. Ukrepov in navodil cerkvenih oblasti kot vladni govorec seveda ni komentiral, država je vendarle ločena od cerkve, je pa zato povedal svoje osebno mnenje. »Kot Jelko Kacin sem presenečen, kako natančno so pripravljena navodila za bogoslužje,« je povedal državljan Jelko Kacin. Ve, da ne bo blagoslovljene vode, ne bo pa niti spovedi v klasični obliki, saj so kabine neprimerne za ta koronačas.

Skratka, SŠK je vladi pravočasno poslal navodila, ki so po Kacinovi oceni natančna, dobro spisana, in kot taka dovolj dobra zaščita pred širjenjem covida-19.