Nemarneži v Črunčah

FOTO: Nevestno odlaganje kosovnih odpadkov: "To je lastnina kretena, gnoja nesramnega"

G.G.
30. 12. 2019, 16.45
Posodobljeno: 30. 12. 2019, 21.34
Deli članek:

V Ljubljani obstaja nekaj malomarnežev, ki kosovne odpadke v zavetju noči postavijo kar v bližino zabojnikov in jih prepustijo usodi.

Svet24.si
Ob transformatorsko postajo naslonjen star kavč.

Eden od takšnih perfidnih osebkov je pred dnevi star kavč naslonil na transformatorsko postajo v neposredni bližini blokov na Polanškovi ulici v zgornjih Črnučah. Podobni ekscesi se na tem mestu dogajajo že dlje časa, tokrat pa je nekdo (morebiti uslužbenci Snage) na spodnjo stran kavča zapisal, kaj si misli o tovrstni "mali lopovščini".

"To je lastnina kretena!!" je zapisal z velikimi tiskanimi črkami, spodaj na listu pa še dodal: "Pokliči odvoz na svoje stroške, gnoj nesramni".

Uredništvo Novic Svet24 se strinja s sicer nekoliko grobim, a povsem umestnim zapisom.

Svet24.si
Sporočilo lastniku kavča.

Pravilno postopanje s kosovnimi odpadki

Za tiste, ki ne veste, kako je treba ravnati s kosovnimi odpadki, nekaj napotkov. V Ljubljani "občinska zakonodaja prepoveduje odlaganje odpadkov v vrečkah ali škatlah ter odlaganje kosovnih odpadkov, vejevja, gradbenih odpadkov ipd. ob zabojnike in podzemne zbiralnice," stoji zapisano na strani Mestne občine Ljubljana (MOL). Če opazite, da drugi ravnajo nepravilno, se lahko obrnete na Inšpektorat MU MOL (telefonska številka: 01 306 16 00, e-naslov: glavna.pisarna@ljubljana.si).

Svet24.si
Sporočilo lastniku kavča.

Odvoz kosovnih odpadkov je sicer treba naročiti, enkrat na leto pa je brezplačen. V Ljubljani ga je možno naročiti kadarkoli, v primestnih občinah pa je bilo to letos med 15. aprilom in 31. majem ter med 1. oktobrom in 30. novembrom.

Če ste možnost brezplačnega odvoza že izkoristili, lahko kosovne odpadke odpeljete v zbirni center ali pa se dogovorite za prevzem in odvoz, kar pa je treba plačati v skladu s cenikom.

Kako natančno postopati, si lahko preberete TUKAJ in TUKAJ.

Svet24.si
Pogled od zabojnikov.