Odštevanje

Šarec odgovarja "po dogovorjenem napadu"

T.L.
1. 6. 2018, 11.39
Posodobljeno: 1. 6. 2018, 13.01
Deli članek:

Pravi, da je Janša zlorabil njegovo zaupanje.

Primož Lavre
Janša: Jaz res ne vem, zakaj je gospoda Šarca sram priznati, da smo se pogovarjali.

V četrtkovem soočenju na nacionalni televiziji je veliko prahu vzdignil očitek Marjanu Šarcu, češ, da se skrivaj srečuje z Janšo. Šarec se je danes na dogajanje ob koncu oddaje odzval na facebooku, ki trdi, da je šlo za dogovorjen napad.

"Sinoči sta mi v dogovorjenem napadu novinar in hkrati politik Bojan Požar in Janez Janša očitala, da se tajno srečujem z Janezom Janšo. Logična reakcija na moja ostra stališča do financiranja stranke SDS iz tujine. Ko sem se odločil za vstop v državno politiko, sem opravil veliko pogovorov z različnimi slovenskimi politiki, predsedniki strank, kandidati za poslance in mnogimi drugimi ljudmi. Sem človek, ki posluša in da priložnost. O tem nisem in ne bom javno govoril, ali tega celo prikrito prodajal novinarjem.

Žal danes ugotavljam, da je edini, ki je zlorabil to zaupanje, Janez Janša. Z njim sem se pogovarjal lani v predsedniški kampanji in enkrat letos.
Ugotavljam, da sem se pravilno odločil, da LMŠ pod mojim vodstvom ne bo nikoli sodelovala v koaliciji s stranko SDS, ki s svojim medijskim imperijem širi laži in lažne novice o meni in naših članih. Spomnimo se samo nekaterih člankov na Nova24 in portalu Požareport. Mogoče sem naiven, nisem pa pokvarjen. Smešno je, da mi laž očita nekdo, čigar portal temelji na laži oziroma polresnicah. Ključno spoznanje pa je, da Janez Janša živi v preteklosti, nas pa zanima prihodnost in priložnost za naše otroke. Čas je za novo generacijo!"