Večni derbi

Zamaskirani in s palicami nad navijače nasprotne ekipe

T.L.
1. 4. 2018, 08.22
Posodobljeno: 1. 4. 2018, 08.35
Deli članek:

Pred tekmo je bilo vroče v središču Ljubljane.

Grega Wernig/M24.si
Med navijači je bilo pestro.

Pred sobotno nogometno tekmo med ekipama NK Olimpija in NK Maribor v ŠRC Stožice je bilo vroče v središču Ljubljane.

Po podatkih policije si je tekmo ogledalo približno 13000 ljudi, od tega približno 1200 domačih organiziranih navijačev in približno 450 gostujočih organiziranih navijačev ter približno 250 simpatizerjev gostujočih navijačev.

Pred tekmo pa se je v središču Ljubljane zadrževala skupina organiziranih gostujočih navijačev,  kmalu pa je bilo opaziti tudi večjo skupino organiziranih domačih navijačev z maskami na obrazu in palicami v rokah, ki so poskušali z njimi obračunati.

Posredovali so policisti, ki so prijeli 56 oseb in vzpostavili javni red in mir , zoper prijete osebe pa so v skladu z določili 64. člena zakona o nalogah in pooblastilih policije odredili pridržanje. Po končani tekmi so pridržane izpustili.

Martin Metelko

Policija je uporabila tudi prisilna sredstva (sredstva za vezanje in vklepanje, telesna sila in plinski razpršilec). Sicer pa bodo policisti izvedli tudi naslednje ukrepe:

- zaradi uporabe pirotehnike in njenega vnosa bodo zoper 5 kršiteljev (dva mladoletna ) podani obdolžilni predlogi (40/1 ZJZ). Zoper štiri kršitelje so bili prav tako zaradi uporabe pirotehnike izdani plačilni nalogi.

- zaradi kršitve javnega reda in miru sta bila dvema kršiteljema izdana plačilna naloga.

- med tekmo je bilo uporabljenih več pirotehničnih sredstev na tribunah z organiziranimi navijači, zaradi česar policisti nadaljujejo z aktivnostmi glede identifikacije kršiteljev in ustreznim ukrepanjem zoper njih. Navedeni so prvi zbrani ukrepi, zbiranje obvestil glede vnosa in uporabe pirotehničnih sredstev na tribunah ter morebitnih drugih kršitev povezanih z nogometno tekmo pa se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh.