MARIBORSKI PARK

Sklepanja prijateljstev ni ustavil niti dež

Gabrijel Toplak
15. 5. 2017, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Na taborniškem tekmovanju se je zbralo 120 tabornikov iz Podravja. Prvič z njimi tudi rod Veseli veter iz Murske Sobote.

Dejan Bulut
Moči so merili taborniki šestih rodov iz severovzhodne Slovenije.

Tabornike vzhodne Slovenije je v soboto v mariborskem mestnem parku čakal precej vznemirljiv dan. Podravska zveza tabornikov in Zveza tabornikov Pomurja sta namreč gostili okoli 120 mladih tabornikov, ki so v mnogoboju preverili svoja taborniška znanja in veščine. Kljub nepredvidljivim vremenskim napovedim se je tekmovanja udeležilo približno 120 otrok, starih med sedem in 15 let. »Tekmovanje je letos priredil rod XI. SNOUB Miloša Zidanška iz Maribora v sodelovanju s Podravsko zvezo tabornikov, ki to organizacijo vsako leto zaupa drugemu rodu. Prvič se nam je pridružil rod Veseli veter iz Murske Sobote, kar dodatno krepi vezi med dvema taborniškima območjema in kaže na svetlo prihodnost taborništva na vzhodnem koncu Slovenije,« je pojasnila Nina Medved, ki je v rodu XI. SNOUB Miloša Zidanška zadolžena za odnose z javnostmi.

USKLAJENOST, ZNANJE, NATANČNOST

In rezultati? V kategoriji medvedki in čebelice (1–7 let) so zmagale Vesele palačinke, rod Veseli veter Murska Sobota, s kategoriji 2–8 let Skalnate gobe, rod Črno jezero Slovenska Bistrica, v kategoriji 3–9 let Netopirji, rod Ukročena reka Maribor, v kategoriji 4–10 let pa Močeradi 4 ter Maistrov rod Limbuš. V kategoriji gozdovniki in gozdovnice (5–11, 12 let) so bile najboljše Girice, rod XI. SNOUB Miloša Zidanška Maribor, v kategoriji 5–13, 14, 15 let pa Mečarice, rod XI. SNOUB Miloša Zidanška Maribor. »Taborniški prostovoljci so kazali timsko usklajenost, dobro znanje in natančnost,« je sklenila Medvedova. Tabornik Vitja Divčić, 17-letni gimnazijec in vodnik voda Girice, ki je osvojil prvo mesto v svoji kategoriji, je povedal: »Veliko smo vadili, sploh v zadnjih dveh tednih. Ta vod je proti mojemu lanskemu zelo zagnan, so motivirani, sestanki so zato zanimivi. Predvsem pa bi jih rad popeljal do vodniških let, tako kot je moj vodnik Samo popeljal mene."