Trezen ali pijan?

Klemenčič zavrača očitke o pijanosti

Matej Klarič
23. 2. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zaradi nenavadnih izjav in gestikulacij na petkovi seji državnega zbora so nekateri poslanci Gorana Klemenčiča celo obtoževali pijanosti.

STA
Zaradi nastopa na petkovi seji so ga obtoževali vinjenosti.

Alkohol v službi Zakon prepoveduje uživanje alkohola v službi. Delodajalec lahko preveri spoštovanje te določbe in delavca v skrajnem primeru tudi odpusti iz krivdnih razlogov. 

Sprva je minister Klemenčič zamudil na sejo in v zadrego spravil Primoža Hainza, podpredsednika državnega zbora, ki ga je že pozval naj pride na govorniški oder. »Besedo dajem predstavniku vlade magistru Klemenčiču … Ja, kje pa je? Predstavnika vlade ni,« je ugotavljal Hainz. 

Po nekaj minutah je Klemenčič vendarle prišel. Zaradi nekaterih njegovih nenavadnih besed pa so sledile obtožbe o tem, da je minister pijan. Janez Janša ga je prek twitterja obtožil pijanosti in dodal, da zaudarja na 30 metrov. Tudi Anja Bah Žibert, poslanka SDS, je za Pop TV dejala, da jo je minister grabil za roke in da se je počutila zelo neprijetno. »V komunikaciji in njegovem odzivu sem opazila, da je bil pri njem prisoten alkohol. Govorimo lahko o veliki količini alkohola.« Poslanca SD Nemec in Škobrne pa sta dejala, da ni zaudarjal po alkoholu, pri čemer je drugi dejal, da je bil minister vseeno neobičajno nesramen v razpravi. Nemec pa je izpostavil, da gre pri tem za nevaren trend lažnih novic.

Nedostojen tvit

Ministrstvo za pravosodje je pretekli teden predlagalo vrsto sprememb. Med drugim tudi spremembe v civilnih postopkih in reformo državnega pravobranilstva. 

Na ministrstvu za pravosodje so obtožbe označili za v celoti izmišljene in neutemeljene. Dodali so še, da kažejo na obžalovanja nizko raven politične kulture. O Janševem tvitu pa so dejali: »Tvit je sicer še eden iz arzenala njegovih izjav na družbenih omrežjih. Nedostojen in žaljiv. Ne prvi in verjetno ne zadnji. Gotovo je motiviran tudi z zaskrbljenostjo predsednika največje opozicijske stranke zaradi izjav poslanca Čuša o  pojavu in uporabi psihoaktivnih substanc med člani SDS.« Opozorili so še na to, da je Janševa stranka želela takratno uživanje drog članov pomladka stranke pomesti pod preprogo, ter pri tem omenili prav zgoraj omenjeno takratno generalno sekretarko Anjo Bah Žibert in predsednika stranke Janeza Janšo, ki sta bila o tem dogodku obveščena. »Skratka, gre za plehek poskus preusmerjanja pozornosti in osebnega diskreditiranja,« so še dodali na ministrstvu.