Poskus "atentata"

Z avtom namerno zbil škofjeloškega župana

G.G.
29. 9. 2016, 10.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Včeraj smo poročali, da je škofjeloškega župana Miho Ješeta zbil avto. Policija je ugotovila, da je voznik avtomobila namerno trčil v kolesarja – v škofjeloškega župana.

varensvet.si
Kdo je tako sovražil Miho Ješeta, da ga je namerno zbil?

Povzročitelj nesreče se je včeraj sam javil škofjeloškim policistom, ti pa so ga zaslišali in ugotovili, da ne gre za klasično prometno nesrečo. Voznik avtomobila je namreč namerno trčil v Miho Ješeta, ki se je okoli 7.30 s kolesom peljal v službo.

Vozniku so policisti vzeli prostost in ga pridržali. Kriminalisti z zbiranjem obvestil v smeri utemeljevanja suma kaznivega dejanja zoper življenje in telo danes še nadaljujejo, z zbranimi podatki pa bodo seznanili pristojno državno tožilstvo. Osumljenca, gre za slovenskega državljana, policisti zaradi kaznivih dejanj pred tem dogodkom še niso obravnavali, so sporočili s PU Kranj.

Lahko tudi poskus umora

Vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Kranj Primož Donoša je pojasnil, da sama kvalifikacija kaznivega dejanja v tem trenutku še ni mogoča, ker kriminalistična preiskava o okoliščinah dogodka še poteka. Tako bi bilo dejanje denimo lahko kvalificirano kot povzročitev hude telesne poškodbe ali tudi kot poskus umora. Od kvalifikacije bo odvisno, kolikšna kazen bo grozila storilcu.

Ješe z zlomljeno ključnico

Ješe je bil v trčenju poškodovan, imel naj bi zlomljeno ključnico. Čeprav je glede na prve podatke utrpel lažje poškodbe, pa gre po pravni kvalifikaciji za hudo telesno poškodbo, za katero veljajo zlomi.

Ješe ostaja v ljubljanskem kliničnem centru. Na škofjeloški občini pa so, kot so sporočili, "z obžalovanjem in prizadetostjo prejeli današnje poročilo pristojne policijske uprave, da župan ni bil udeležen v običajni prometni nesreči, pač pa da obstaja sum kaznivega dejanja namernega trčenja".

O najnovejših ugotovitvah policije je bil tudi župan že obveščen. "Vendar o sami nesreči, povzročitelju in dogodkih po sami nesreči, župan ne ve nič, saj ga je vozilo zadelo nenadoma, povsem nepričakovano," so pojasnili na občini, kjer verjamejo, da bodo policija in drugi pristojni organi strokovno in korektno opravili vse potrebne postopke.

Ješeta so sicer po trčenju odpeljali v zdravstveni dom, utrpel pa je lažje poškodbe.