Društvo proti lastnici

Skoraj kruto smrt storila, a se razmere na Obali še zaostrujejo

R.T.
14. 9. 2016, 12.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V sredini julija smo poročali o psički, ki so jo iz avtomobila v Kopru rešili člani Obalnega društva proti mučenju živali.

Psičke ne nameravajo vrniti.

V avtomobilu je bilo krepko čez 50 stopinj Celzija, so takrat zapisali člani Obalnega društva. Prepričani so, da je bila obsojena na smrt, če ne bi posredovali. O lastnici sprva ni bilo ne duha ne sluha, a se je pozneje javila policiji, češ da je psa v avtomobilu pustila le tri ure. Zahtevala ga je nazaj, a ji ga člani društva niso dali. Po njihovih besedah so takrat zatajile vse službe, tudi policija in veterinarska inšpektorica.

Lastnica jo hoče nazaj

Ob prihodu je tehtala 1.700 gramov. Zdaj jih ima 2.760.

Slaba dva meseca pozneje primer še vedno ni zaključen. Člani društva so čivavo oskrbeli in jo dali na varno, so zapisali na Facebooku. Lastnica, sicer bolgarska državljanka, jo hoče nazaj. Da je bil pes zaprt v pregretem avtomobilu, se ji menda ne zdi sporno, je menda dejala v ponedeljek, ko se je zglasila na sedežu društva.

Danes so po čivavo prišli kriminalistka, policisti in veterinarska inšpektorica Neva Blažina Sedmak. Taista, kot so zapisali, ki se ni odzvala na prvotno prijavo, da psička hira v pregretem avtomobilu.

Psička je še vedno na varnem, pišejo. Vrniti je ne nameravajo.