Preverite

Ste na prednostni listi za oddajo neprofitnih stanovanj v najem?

T.L./STA
23. 8. 2016, 11.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na prednostni listi A, kjer so prosilci, ki zaradi socialnih razmer niso zavezanci za plačilo lastne udeležbe, je 488 prosilcev. Na prednostni listi B, kjer so prosilci, ki so zavezani plačati lastno udeležbo, pa je 28 prosilcev.

Profimedia
Cene najemnin se dvigajo v nebo.

Nepremičnine Celje so objavile prednostno listo upravičencev za oddajo neprofitnih stanovanj v najem. Na javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem je prispelo 619 vlog. Od tega 103 prosilci niso izpolnjevali pogojev za uvrstitev na listo, na kateri je tako 516 prosilcev, so sporočili iz Nepremičnin Celje.

Na prednostni listi A, kjer so prosilci, ki zaradi socialnih razmer niso zavezanci za plačilo lastne udeležbe, je 488 prosilcev. Na prednostni listi B, kjer so prosilci, ki so zavezani plačati lastno udeležbo, pa je 28 prosilcev. V Nepremičninah Celje poudarjajo, da prednostna lista še ni dokončna, saj ima vsak prosilec po prejetju odločbe o uvrstitvi oz. neuvrstitvi na listo možnost pritožbe.

Najmanj 50 stanovanj do leta 2018

Do leta 2018 je predvidena oddaja najmanj 50 neprofitnih stanovanj na območju Mestne občine Celje. Upravičencem bodo oddana v najem za nedoločen čas tista stanovanja, ki bodo v času veljavnosti prednostne liste izpraznjena ali jih bo družba pridobila na novo.

Kot je povedal direktor družbe Nepremičnine Celje Primož Brvar, bodo pri dodeljevanju neprofitnih stanovanj prosilcem iz prednostne liste zasledovali dva ključna cilja. Prvi je zagotavljanje ustreznih in na novo obnovljenih stanovanj, ki bodo najemnikom omogočala kakovostno bivanje. Drugi cilj pa je usmeritev družbe v projekte, ki bodo zagotavljali dodatne stanovanjske enote in s tem več dodeljenih stanovanj.