Marta Polak

Slavje najstarejše občanke

M. L.
25. 4. 2016, 16.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Najstarejša kranjska občanka iz Krajevne skupnosti Vodovodni stolp Marta Polak je te dni praznovala častitljivi, že 106. rojstni dan. Slavljenki so pripravili lepo praznovanje, poskrbeli pa so tudi za sladka presenečenja in cvetoči venček.

Nada Bogataj
Obožujem dobro belo vino, smisel za humor in Avsenikovo glasbo, o sebi pripoveduje Marta Polak, ki v teh dneh nazdravlja že številki 106 na svoji rojstnodnevni torti.

Marta Polak prebiva v Domu starejših občanov Preddvor, pred tem pa je živela v Kranju. Rojena je bila 22. aprila davnega leta 1910. Sluh in vid ji sicer že malce pešata, z veseljem pa obuja spomine na dolgo življenjsko pot.

Skrivnostno pismo

Kot točajka in pozneje žena upravnika hotela na Šmarjetni gori je slišala marsikatero anekdoto. "Vedno je imela smisel za humor," pripovedujejo tisti, ki jo poznajo, in dodajajo: "Njena življenjska zgodba razkriva mnoge plati, tudi skrivnostno pismo z neznano vsebino, ki je po njenih besedah menda še vedno zakopano nekje v bližini kranjske avtobusne postaje." 

Praznovanje

Letošnje praznovanje so ji pripravili na dvorišču doma, obiskali so jo predstavniki Krajevne skupnosti Vodovodni stolp s predsednico Nado Mihajlović, predsednica KO Rdečega križa ter Nada Bogataj Kržan iz Kabineta župana Mestne občine Kranj. Posebno čestitko pa je Marta prejela od direktorice Doma starejših občanov Preddvor. Marta se je zelo razveselila tudi obiska škofa Antona Jamnika, ki se je zahvalil vodstvu in osebju doma, še posebej sestri Mateji Ogrin, ki skrbno pazijo na gospo Marto. Dijakinje škofijske gimnazije pa so ji skupaj z obiskovalci spletle venec iz 106 regratovih cvetov.