Slovenija

Kaže, da Bojanu Petanu gori pod petami

B. D. G. / Dolenjski list
22. 2. 2016, 07.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Potem ko je Pop TV že 16. februarja poročala o tem, da upniki DZS zahtevajo odhod Bojan Petana s funkcije v sistemu DZS do konca februarja, je o poenotenju upnikov v tej smeri poročal še časnik Finance. Če je poročanje sprva ostajalo na ravni domnev, pa je v petek na Televiziji Slovenija informacijo nedvoumno potrdil glavni izvršni direktor Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) Imre Balogh

B.D.G.
Bojan Petan

Ta je v pogovoru z novinarko Vesno Zadravec dejal, da so se banke strinjale, da mora Petan zapustiti položaj predsednika uprave DZS-ja. Pojasnil je še, da imajo "upniki upravičene razloge" za tako zahtevo. DZS bankam dolguje več kot 90 milijonov evrov, Petan pa naj bi že  dlje časa zamujal s prodajo Marine Portorož in Term Čatež, poroča Zadravčeva s TV Slovenija.

Po poročanju časnika Finance, naj bi upniki pisali Petanu, da naj do konca februarja zapusti skupino DZS - najprej DZS, morda tudi Terme Čatež in Dnevnik.  Kot navaja časnik, ki se sklicuje na neuradne informacije, mora Petan prav tako prenesti dejavnost založništva s holdinške družbe na hčerinsko družbo in odprodati premoženje, ki ga še vedno ni, čeprav bi ga moral že ob prvem reprogramu.

Upniki so skupini DZS, ki jo obvladuje Petan, lani odobrili že drugi reprogram posojil, čeprav je že v prvem letu kršil zaveze, vključno z zavezo o prodaji premoženja Marine Portorož in Term Čatež.

Ker so v krempljih dogajanja v DZS in njegove prezadolženosti tudi Terme Čatež, bi znal dogodek, če bo do njega prišlo, vplivati tudi na to, največje turistično podjetje v brežiški občini in v posavski regiji.