Slovenija

Hotel Park prenavlja

Oglasno sporočilo
22. 1. 2016, 14.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V hotelu Park so že lani pričeli z uvajanjem okolju prijaznih spremembe in iskanjem novih trajnostnih rešitev. Poleg sprememb v poslovanju so se odločili tudi za temeljito prenovo. Konec lanskega leta so že renovirali prve sobe in sedaj nadaljujejo z deli. Kot smo izvedeli, vas bo hotel park spomladi že pričakal v popolni preobrazbi.

Več o samem hotelu Park si lahko preberete na www.hotelpark.si

Spomladi vas bo poleg prenovljenih sob, na strehi hotela pričakal kar pravi pravcati zeliščni vrt ter v sodelovanju z Urbanim čebelarjem lastni čebelnjak. Predvsem se zavedajo, da je poleg uvajanja sprememb ključna ozaveščenost. Pomembno jim je, da se vsi, gostje kot tudi zaposleni v hotelu Park ter širša okolica, zavedajo vpliva, ki ga imajo na okolje. Skrbijo za izobraževanje zaposlenih in postajajo pravi Zeleni Ambasadorji Ljubljane. Skupaj so si postavili zelene cilje, tako na nivoju hotela kot tudi individualno, saj vsako dejanje šteje. Sicer pa je “Zmanjšaj, ponovno uporabi, recikliraj” njihovo glavno načelo, ki ga upoštevajo pri svojem delovanju.

Zelena prestolnica Evrope 2016 je uradno že zelena in takšen je tudi hotel Park Ljubljana.  Trajnostni razvoj zelenega, a hkrati urbanega hotela, je zgodba, ki so jo začeli razvijati postopoma. Konec lanskega leta so se podali na novo poslanstvo, biti najbolj urbani in zeleni hotel v središču Ljubljane. V letu 2016 intenzivno nadaljujejo svojo urbano in predvsem zeleno zgodbo. Hotel Park je tudi prvi hotel v Sloveniji, ki je že v postopku pridobivanja trajnostnega certifikata Travelife.

Poudarjajo tudi lokalno sodelovanje in radi podpirajo lokalne kulturne festivale ter druge prireditve. V hotelu Park boste tako pogosto srečali tudi znane obraze in mnogi, hotel imenujejo kar kulturni ambasador.