Slovenija

Marko pijan in zadet splezal na balkon

ja
6. 1. 2016, 06.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ljubosumneži različno izražajo svoja čustva, način Marka Turkovića iz Metlike pa je bil na sodišču označen za kaznivo dejanje kršitve nedotakljivosti stanovanja.

J. A.
Ljubosumno plezanje je Metličana stalo polomljene noge in pogojne obsodbe.

Mladi mož je močno vinjen skozi balkon v drugem nadstropju bloka v Metliki vstopil v stanovanje nekdanjega dekleta, s čimer si je prislužil pogojno kazen dveh mesecev zapora v preizkusni dobi dveh let.

Turković je še omenil, da je njegova bivša na balkonu gojila marihuano. 

Zgodilo se je jeseni pred dobrimi tremi leti. »S prijatelji sem bil na Kolpi. Ogromno alkohola sem spil, mislim, da sem pokadil tudi en džojnt,« je na sodišču povedal obdolženi in omenil, da je imel v krvi 2,8 promila alkohola. »Z Nikolino sem se razšel kakšen mesec prej, bil sem ljubosumen in na vsak način sem jo hotel videti. Zanimalo me je, ali je s kom v stanovanju, ker sem sumil, da se z nekom dobiva, zato sem se odločil splezati na njen balkon in pogledati, kaj se dogaja. Ne spomnim se, kako sem prišel na balkon in v stanovanje, spomnim se le tega, da sem se zbudil v novomeški bolnišnici.« Tja so ga prepeljali, ker je padel in si zlomil nogo, ko se je vračal z ogleda.

POLOMIL SADIKE

Turković je še omenil, da je njegova bivša na balkonu gojila marihuano, po njegovih besedah naj bi jo imela v štirih loncih. Obtožnica ga je sprva bremenila tudi kraje 50 evrov, za katere je Nikolina trdila, da jih je vzel s police pri televizorju. Povedala je, da je denar skrila, ko pa se je vrnila, ga ni bilo več. Da bi imela prihranjenih 50 evrov, na sodišču ni mogla potrditi niti njena mama.

»Kolikor se spomnim, v tistem obdobju ni imela niti denarne socialne pomoči, denar je zaslužila le s priložnostnim delom v baru in 50 evrov je bilo zanjo veliko denarja,« je povedala njena mama, ki je potrdila, da je imela hči na balkonu res konopljo, v koliko lončkih, pa ni znala povedati.

PREPIR PRED SODNICO

Markovo nekdanje dekle Nikolina je pojasnila, da se je po tem dogodku zaradi strahu pred Turkovićem odselila. Priznala je, da je imela posajeno le eno sadiko indijske konoplje. »To pa zato, ker je imela prijateljičina mama raka in ker sem na spletu prebrala, da marihuana v takih primerih pomaga.«

Nekdanja partnerja sta se na obravnavi nekajkrat sprla, na dan so privrele stare zamere, prekinila ju je sodnica Tadeja Prednič, ki jima je med drugim rekla, naj se otroške igre igrata doma, sodišču pa dovolita, da opravi svoje delo.