Slovenija

Pripor za 24-letnega pastorka, ki naj bi v Rakeku umoril očima

STA
19. 12. 2015, 20.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Policija je 24-letnega moškega, ki naj bi po ugotovitvah policistov v četrtek zjutraj v Rakeku umoril svojega očima, danes privedla na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Ta je zanj odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

STA
Fotografija je simbolična.

Ljubljanski policisti so bili o incidentu obveščeni v četrtek zjutraj. Ob preverjanju okoliščin v stanovanjski hiši na Rakeku so odkrili moško truplo, na katerem so bili vidni znaki nasilja. Policisti so zavarovali kraj dogodka in pričeli z ogledom, ki sta se ga udeležili tudi dežurna tožilka in preiskovalna sodnica. Slednja je na kraju prevzela preiskovalna dejanja.

Z ogledom kraja kaznivega dejanja, zbiranjem obvestil in drugimi kriminalističnimi preiskavami so ugotovili, da se je 24-letni osumljenec sprl z 61-letnim moškim, ga pretepel in nato z nožem večkrat zabodel, pišejo na Policijski upravi Ljubljana. Po dejanju je osumljenec kraj zapustil z žrtvinim vozilom in se odpeljal na območje Policijske uprave Koper. Iz mestne govorilnice v Ankaranu je nato poklical na interventno številko 113 in se samoovadil.

Policisti so ga izsledili in mu odvzeli prostost.