Slovenija

Naftino tovarno metanola kupila družba iz Kalifornije

T.C.
30. 9. 2015, 13.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Delež Nafte Petrochem v stečaju v družbah Metanol, Rezervoarji in Industrijske storitve je na današnji dražbi za 5,6 milijona evrov kupila kalifornijska družba United States Methanol Corporation. Ponudbo je sprejela že po prvem znižanju cene.

Razen omenjene družbe je na dražbi sodelovala še nemška družba GIM Export Group iz Götingena. Ker izklicne cene 5,655 milijona evrov ni potrdila nobena - v tem primeru bi se dražba nadaljevala z zviševanjem cene, tako pa se je z zniževanjem - jo je stečajni upravitelj Silvo Zorec znižal na 5,6 milijona evrov. Na to ceno je direktor kalifornijske družbe Brad G. Gunn takoj pristal.

Arhiv Svet24

"Zelo sem vesel, da sem zmagal na današnji dražbi, vse druge informacije pa boste boste dobili po podpisu kupoprodajne pogodbe, kar pomeni v nekaj dneh," je bil Gunn skop v izjavi po dražbi, pozneje pa je v pogovoru namignil, da v Lendavo ni prišel zato, da bi opremo odpeljal in prodal, pač pa da bo proizvodnja tu ostala. Drugi kupec naj bi namreč nameraval prav to, odpeljati opremo.

Zorec je bil z dražbo zadovoljen. Kot je povedal, je kupec vplačal varščino na račun stečajnega dolžnika, pogodbo pa bi lahko podpisali že v četrtek. Tovarno si je, kot je še povedal, Gunn ogledal v torek, pred tem pa tudi njegovi sodelavci.

Kupljeno premoženje je zaokrožena celota, gre pa za deleže, ki jih ima Nafta Petrochem v družbah Metanol, proizvodnja metanola, Rezervoarji, skladiščenje metanola, in Industrijske storitve.