Slovenija

Alma Sedlar pravi, da je Supervizorja počepnil zaradi spora

T.C.
26. 7. 2015, 11.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ugasnitvi Supervizorja je dejansko botroval spor med predsednikom KPK Borisom Štefanecem in avtorjem Supervizorja Primožem Brataničem, je v svojem blogu zapisala namestnica predsednika KPK Alma Sedlar. Po njenem mnenju je piko na i predstavljala razlika v njunih stališčih, kako se odzvati na zahtevo informacijskega pooblaščenca.

KPK

Projekt Supervizor, ki je v času prejšnjega senata Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) temeljil predvsem na prijateljskih dogovorih, že od začetka ni bil ustrezno protokoliran, je opozorila. Dodala je, da je po prihodu novega predsednika KPK Štefaneca in odhodu dveh računalničarjev, bilo samo vprašanje časa, kdaj bo vse skupaj počilo iz več razlogov, na katere senat KPK ni imel vpliva.

Štefanec pa je v sredo zanikal, da bi prišlo do spora med njim in Brataničem.

"Supervizorja v ponedeljek ne bi bilo potrebno ugasniti, prav tako ga ni bilo potrebno ugasniti na velikonočni petek; obakrat je to delovalo, kot da si dva šerifa kažeta mišice," je zapisala. Po njenem mnenju bi bila idealna rešitev prepričati avtorja Supervizorja Brataniča v nadaljnje sodelovanje, ob ustrezno urejeni pravni podlagi.

V izogib nesoglasjem med Brataničem in predsednikom KPK pa skleniti, "da o ključnih zadevah, povezanih s Supervizorjem, poslej odločaj(m)o vsi trije člani senata", je še dodala Sedlarjeva.

STA

Aplikacija Supervizor je sicer od petka zjutraj ponovno dostopna javnosti. Supervizor ni deloval od ponedeljka, v tem času so aplikacijo z vsemi podatki z zasebnega prenesli na javni strežnik pri ministrstvu za javno upravo.

Bratanič je zanikal navedbe Štefaneca, da je Supervizor ugasnil zaradi odločbe informacijskega pooblaščenca.