Slovenija

NLB prodaja NLB Interfinanz

STA/J.P.
5. 6. 2015, 09.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Nova Ljubljanska banka (NLB) je začela iskati strateškega vlagatelja za nakup 100-odstotnega deleža svoje švicarske družbe NLB Interfinanz. Portfelj družbe sestavljajo nedonosne izpostavljenosti večinoma v jugovzhodni Evropi, njegova skupna bruto knjigovodska vrednost znaša približno 300 milijonov evrov, je danes objavila NLB.

Reuters

NLB Interfinanz je finančna institucija s sedežem v Švici, ki vključuje raznovrsten portfelj, sestavljen iz nedonosnih izpostavljenosti večinoma v jugovzhodni Evropi. Podjetje vključuje navedeni portfelj in svojo s tem povezano platformo za servisiranje, so v NLB zapisali v obvestilu, objavljenem na spletni strani Ljubljanske borze.

Z današnjim obvestilom želijo seznaniti potencialne vlagatelje z možnostjo, da izrazijo interes za sodelovanje v postopku, nikakor pa ne pomeni obveze sklenitve kakršnega koli sporazuma o prodaji s katerim koli vlagateljem.

NLB pri iskanju strateškega vlagatelja za to družbo svetuje družba Houlihan Lokey, pri kateri lahko zainteresirani vlagatelji dobijo dodatne informacije o sodelovanju v postopku prodaje.

Prodajalec si pridržuje pravico, da pred vključitvijo potencialnega vlagatelja v postopek prodaje zahteva dodatne informacije o vlagatelju in njegovem predvidenem financiranju predlagane transakcije.