Slovenija

Hidria s 30-milijonskim projektom za hibridne audije

G.G.
6. 5. 2015, 09.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Korporacija Hidria je na sejmu CWIEME v Berlinu pridobila 30 milijonov evrov vreden projekt za dobavo ključnih delov pogonskega elektromotorja, ki se bo prednostno vgrajeval v Audijeve, pa tudi nekatere druge modele avtomobilov prihodnosti s hibridnim elektro pogonom.

Hidria
Sejem CWIEME, ki od torka do četrtka poteka v Berlinu, je najpomembnejše evropsko in globalno stičišče inovativnih proizvajalcev tehnologij in materialov za elektromotorje na svetu.

Sistem se bo v avtomobile srednjega in višjega cenovnega razreda začel vgrajevati v letu 2016, z njim pa bo predvidoma opremljenih približno pol milijona avtomobilov na leto, so danes sporočili iz Hidrie, ki z omenjenim dogovorom nadgrajuje že predhodno dogovorjene dobave ključnih delov hibridnih pogonov Peugeotu, Volvu, Volkswagnu, Renaultu, Mercedesu in Chryslerju.

Hidria je avtomobilske proizvajalce znova prepričala s svojo inovativnostjo in kakovostjo, ki jo je tokrat uporabila pri razvoju in izdelavi sistema elektromotorja in generatorja v t.i. "mehkih hibridih". Hidriin sistem avtomobilu omogoča dodatno moč pri pospeševanju, pri zaviranju ali vožnji navzdol pa proizvaja električno energijo in polni baterije, potrebne za zagon motorja z notranjim izgorevanjem in pogonsko električno asistenco.

Sodobne zelene mobilnosti si kmalu ne bo več mogoče predstavljati brez pogonskih elektromotorjev. Na tem področju se Hidria razvija v enega vodilnih globalnih ponudnikov inovativnih rešitev ključnih delov elektromotorja. S svojimi inovativnimi rešitvami je Hidria prepričala že marsikaterega zahtevnega proizvajalca avtomobilov, pa tudi letal, medicinskih pripomočkov, črpalk, ročnih orodij in drugih izdelkov, poudarjajo družbi.