Slovenija

Na mariborskih mestnih avtobusih akcija za solidarnost med potniki

STA
13. 4. 2015, 09.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Skupina mladih bo danes popoldne v okviru akcije Odstopi sedež opozorila na nujnost solidarnosti med ljudmi. Na sedeže mariborskih mestnih avtobusov bodo zatikali obešanke, ki pozivajo potnike, naj odstopijo sedež tistim, ki ga res potrebujejo.

Gabrijel Toplak, Marprom

Z enostavno, a spodbudno gesto želijo člani društva Mladinski center Indijanez okrepiti solidarnost mladih ter posledično tudi ostalih potnikov. Obenem želijo opozoriti na nujnost spoštovanja nenapisanih osnov bontona, ki jih je treba upoštevati za doseganje konstruktivnega delovanja družbe. "S to medgeneracijsko aktivnostjo želimo prispevati k sožitju in bolj strpnemu sobivanju v mestu," je za STA povedala vodja projekta Barbara Muraus.

Z obešankami nameravajo danes med 14. in 17. uro opremiti večino mariborskih mestnih avtobusov, predvsem pa tiste na najbolj obiskanih linijah.

Akcija je že bila izvedena pred dvema letoma v okviru projekta Evropska prestolnica mladih (EPM). Takrat so bili po besedah Murausove nad njo navdušeni tako vozniki avtobusov kot potniki, predvsem starejši.

Društvo Mladinski center Indijanez, ki upravlja klub MC Pekarna, si prizadeva izboljšati participacijo mladih v svojem okolju in medgeneracijsko povezovanje.