Slovenija

Podaljšana avtobusna linija 21 za hitrejše potovanje

STA
24. 2. 2015, 10.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Od 2. marca bo podaljšana linija 21 potnikom avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) omogočala hitrejše potovanje na območju Gameljn, Črnuč in Beričevega. Sprememba bo pot olajšala predvsem potnikom, ki potujejo v smeri Črnuč in Ježice. Z linijo 21 tesno povezana linija 8 se istočasno vrača na staro traso do Brnčičeve.

Arhiv Svet24

Kot so v sporočilu za javnost zapisali pri LPP, je namen spremembe linije 21 povezati primestno občino Dol pri Ljubljani oziroma Beričevo z Mestno občino Ljubljana oziroma Črnučami in Gameljnami ter obratno. Hkrati želijo območje Šentvida, Vižmarij, Tacna, Šmarne gore in Gameljn čim bolj učinkovito povezati s Črnučami in Beričevim.

Z vzpostavitvijo linije na severnem območju ljubljanske urbane regije se bodo potniki pri potovanju na drugo stran mesta lahko izognili centru Ljubljane. Potniki iz krajev Šmartno pod Šmarno goro, Gameljne in Rašica bodo imeli neposreden dostop do Ježice, kjer je prestopna točka linij 6, 8 in 11, in s tem hitrejši dostop do Bežigrada in centra Ljubljane.

Iz Beričevega v smeri Gameljn pa bodo potniki s prestopanjem na linijo 8 v Gameljnah lažje in hitreje dosegali Šmartno, Tacen, Tabor, Vižmarje, Šentvid in Šiško. Linija je po navedbah LPP pomembna tudi za šolarje, saj bo med drugim izboljšala dostopnost Gimnazije Šentvid in nekaterih osnovnih šol.

V skladu z željami potnikov bo LPP 2. marca spremenil tudi potek trase linije 8, ki bo ponovno potekala po stari trasi do Brnčičeve, le da tokrat z enojnimi avtobusi, ki lažje prečkajo železniško progo, so še zapisali pri LPP.