Slovenija

Perovič na Planet TV, Traven pa ...?!?

SJ / Obrazi
15. 12. 2014, 14.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Danes je na Planet TV prišel Tomaž Perovič, do nedavnega še direktor informativnega programa Pop TV. Novica, da se je pridružil nekdanjima sodelavcema, direktorju Marijanu Jurencu in Gorazdu Slaku, ki na Planetu skrbi za razvedrilo, je seveda najbolj dvignila pritisk vsem v informativnem programu.

Mediaspeed

Težave v svetu televizijskih novic

Bojan Traven bo namreč kmalu moral predati funkcijo direktorja informativnega programa Peroviču, ta pa naj bi nekaj časa samo opazoval, kaj se dogaja v uredništvu. Bojanu pa je menda že povedal, da si želi krajša poročila, pa tudi kakšno zamenjavo voditeljev.

Bojan je s Perovičem že sodeloval, a se nista poslovila v dobrih odnosih.

Kakšno potezo bo pa naredil medijski kralj, generalni direktor Pro Plusa, Pavel Vrabec?! No, o tem vrabci še ne čivkajo ... 

Pravzaprav je v informativnem programu na Planet TV kar nekaj takih, ki so Pop TV zapustili prav zaradi Peroviča, zato bo zanimivo opazovati, kam bodo pobegnili zdaj. Večina meni, da se bo kmalu poslovil tudi Traven, ki je sicer rekel, da mu za službo, ki zahteva popolno predanost (no, to zahteva tudi od svojih podrejenih), ne bo posebno žal. Menda je že dobil ponudbo s Pop TV, ki jo je Planet TV začel ogrožati, in si kljub hudim finančnim težavam in za pomlad napovedanim novim odpuščanjem Travna želi nazaj. Težava pa je, da bi Traven rad s seboj pripeljal še nekaj svojih ljudi, med njimi tudi Uroša Slaka, tega pa menda na Popu ne želijo ali pa si ga ne morejo privoščiti.

Ponudbo za prestop pa naj bi Traven dobil tudi od Ljerke Bizilj, nove šefinje na nacionalni televiziji. Bojan naj bi bil eden od njenih kandidatov za novega urednika informativnega programa na TVS, vendar se z njim verjetno ne bo strinjal novinarski sindikat, ker pač prihaja od zunaj. Novinarji Ljerki predlagajo, naj razmisli o Mojci Pašek Šetinc ali Tanji Starič.