Slovenija

Najbolj priljubljen med politiki Miro Cerar, Bratuškova zasedla zadnje mesto

STA/ mv
24. 8. 2014, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Najbolj priljubljena je s 37 odstotki SMC. Na drugem mestu je še naprej SDS z 19,9-odstotno podporo, sledi ji DeSUS z 9,9 odstotka. Najbolj priljubljen med politiki je Miro Cerar, Alenka Bratušek pa je na lestvici politikov zasedla zadnje mesto, kažejo rezultati ankete Vox populi, ki jo je za POP TV in Dnevnik naredila agencija Ninamedia.

SMC je sicer podpora v zadnjem mesecu padla za skoraj desetino, medtem ko se je podpora SDS povečala.

Stranke Združena levica, NSi in SD, so zelo blizu skupaj. Združena levica bi dobila 8,4 odstotka opredeljenih glasov, NSi 7,8 odstotka glasov, SD pa 7,4 odstotka glasov, je poročal POP TV.

Precej slabši pa je rezultat Zavezništva Alenke Bratušek, ki mu z 1,7 odstotka glasov ne bi uspelo priti v parlament.

Sicer je padla tudi podpora odhajajoči vladi. Kot uspešno jo ocenjuje 20,5 odstotka vprašanih (julija 25,1 odstotka), kar je najnižja podpora, ki je bila v javnomnenjskih raziskavah Vox populi izmerjena sedanji ministrski ekipi, poroča spletni Dnevnik.

Po poročanju POP TV na lestvici najbolj priljubljenih politikov ostaja na prvem mestu predsednik SMC Miro Cerar. Na drugo mesto so vprašani uvrstili predsednika države Boruta Pahorja, na tretje mesto pa se je povzpel predsednik SD Dejan Židan.

Na četrtem mestu je evropski komisar Janez Potočnik, na petem pa je pristal predsednik DeSUS Karl Erjavec. Nato sledijo evropski poslanec Lojze Peterle na šestem, predsednica NSi Ljudmila Novak na sedmem, poslanec SD Janko Veber na osmem in poslanec NSi Matej Tonin na devetem mestu. Na deseto mesto se je uvrstil Luka Mesec iz poslanske skupine Združena levica.

Ljubljanski župan Zoran Janković je zasedel 18. mesto, predsednik SDS Janez Janša 20., Alenka Bratušek pa je pristala na zadnjem, 22. mestu.