Slovenija

Barbari Pirh običajen maraton ni dovolj

am
6. 8. 2014, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Te dni so vse poti vodile v Logarsko dolino, saj je kar 25 tekačev in tekačic premagalo 77 km dolgo pot iz Ljubljane, preostalih 25 pa vsaj del poti.

Nič ni nemogoče, le slediti je treba svojim željam.

Organizacija tekaškega popotovanja iz Ljubljane proti Logarski dolini je slonela na tekaškem trenerju Urbanu Praprotniku, ki je skupaj z ženo Jasmino in ostalo organizacijsko ekipo poskrbel za vse podrobnosti, Veseljakova Barbara Pirh pa se je prepustila in uživala vsak kilometer posebej.

Del poskočne tekaške skupine pa sta bili čisto naključno tudi Darija Končan in Tadeja Šoba, obe iz Krater Media. »Odločitev je padla na hitro, brez pretiranega razmišljanja in predvsem zaradi želje po še daljši tekaški preizkušnji,« nam je povedala Barbara in hkrati dejala, češ zakaj bi se omejili le na nekajkilometrske preizkušnje, ko pa lahko užitek podaljšamo.

»Kako zelo lepa je Slovenija, vidiš šele, ko jo spoznavaš na najbolj prvinski način, ne le skozi avtomobilsko steklo. Na tako dolgi poti je mogoče videti res veliko zanimivosti, zato je tekaška skupina na cilju zapela kar tisto vsem znano melodijo – Slovenija, od kod lepote tvoje. Ob progi, predvsem pa na štajerskem koncu, je bilo ves čas veliko glasnih Veseljakovih poslušalcev, ki so prek radijskega etra izvedeli za Barbarino avanturo, ji zato izražali podporo, glasno vzklikali in ploskali,« je dodala Veseljakova športnica.